Sivut

23. joulukuuta 2013

Kuinka paljon hiukset kasvaa vuodessa?

Tein tasan vuosi sitten suuren muutoksen ulkonäkööni ja päätin leikata hiuksistani yli 20 cm pois. Minulla on aina ennen ollut pitkä tukka, joten päätös oli todella vaikea. Pitkän mietinnän jälkeen päätin napsaista "kuivat latvat" pois ja lopulta olin enemmän kuin tyytyväinen päätökseeni. Leikkaus ja värjäys oli täydelliset ja polkka sopi minulle tosi kivasti. Lyhyt tukka piti suoristaa muotoon joka aamu, sillä "nopeasti hiukset ponnarille ja menoksi" -ratkaisuja ei ollut enää käytettävissä. Mutta se ei haitannut, sillä uusi tuore look on aina kiva, ja sen laittamiseen käytin mielelläni hetken jos toisenkin.
Muutaman kuukauden jälkeen aloin kuitenkin kaipaamaan vanhaa minääni pitkillä hiuksilla, joten päätin aloittaa kutrien kasvatusurakan. Mielessäni pyöri kauhukuvia siitä, että tukka ei kasvaisikaan enään pitkäksi, mutta sillä hetkellä ei auttanut muuta kuin toivoa parasta ja odottaa. Olin kuullut, että hiukset kasvavat noin 1 cm kuukaudessa, eli vuodessa saisin ainakin sen 12 cm lisää pituutta.

  

En ole leikannut hiuksiani kertaakaan vuoden aikana, joten nyt pystyin tarkistamaan paljon omat hiuseni kasvoivat vuoden aikana. Yllä on kuvat, jotka on otettu leikkauspäivänä. Malli oli eteenpäin pitenevä ja niskasta hiusten pituus oli 2cm.

  

Toiset kuvat on otettu tänään ja mittauksen jälkeen voin todeta, että hiukseni ovat kasvaneet vuodessa noin 20 cm. Vautsi! Senttejä on tullut vuoden aikana siis enemmän kuin odotin, mutta en valita.
Ajattelin jatkaa kasvatusurakkaa ja  kasvattaa hiukset tooosi pitkiksi, ihan vaan sen takia, koska niitä oli niin ikävä :)

16. joulukuuta 2013

Jouluinen blogihaaste

Sain ystävältäni ja Pasión por la Vida -blogin kirjoittajalta jouluisen haasteen, johon vastaan ilomielin!

Säännöt:
* Vastaa 24 kysymykseen.
* Haasta blogikollegat vastaamaan samoihin kysymyksiin.

Parasta joulussa?
Niin joulussa kuin muissakin juhlissa etukäteisvalmistelut ovat parasta. Kaikkien ihanien juttujen suunnittelu ja toteuttaminen. Jouluaskartelut ja lahjojen hankinnat, piparkakkujen paisto ja siinä ohessa joulufiiliksen hakeminen. Itse jouluaattona parasta on perheen kanssa vietettävä aika, joululahjat ja kinkku.

Joulumusiikkisi?
Kotona kuuntelen hieman uudempia nykyartistien laulamia joululauluja, mutta sitten taas jouluaattona kuuntelemme vanhoja perinteisiä joululauluja.

Tykkäätkö katsoa jouluelokuvia? Millaisia?
Yksi joulutunnelman kohottajista on ehdottomasti jouluelokuvat. Tykkään kaikista hömppäelokuvista kuten:
Mutta mitä tapahtui joulupukille
Joulupukki ja noitarumpu

The Grinch
Samu Sirkan joulutervehdys

Koska joulukoristeet pääsevät kotiasi koristamaan?
Yleensä aloitan joulukoristelut joulukuun ensimmäisenä päivänä. 


 Jouluherkkusi?
Lempiherkkuni jouluna ovat ehdottomasti Brunbergin tryffelit sekä äidin tekemä arabialainen kakku.  

Mitä ehdottomasti täytyy olla jouluaterialla?
Olen tosi nirso ruuan suhteen, enkä juuri koskaan ole pitänyt erityisesti jouluruuista. Mutta kinkku on sellainen herkku, jota ilman joulu ei tuntuisi joululta.


Joulu kotona vai jossain muualla?
Tähän mennessä olemme viettäneet joulua aina vanhempien luona. Joskus olisi kiva lähteä  yhdistetylle joulu/laskettelulomalle Lappiin.

Itsetehdyt lahjat, kaupasta ostetut vai molempia?
Tähän varmaan tiedättekin jo vastauksen :D teen siis paljon lahjoja itse, mutta toki ostan niitä myös kaupasta. 


 

Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan?
Ulkovalot jää meiltä kerrostalo asujilta väliin, mutta sisälle laitan paljon valoja ja kynttilöitä.

Joulu oman perheen kanssa vai isommassa porukassa?
Vietämme joulua oman perheen kanssa, mutta juuri eilen mietin, että olisi kiva joskus viettää joulua kaveriporukan kanssa.


Onko sinulla joululahjatoivetta?
Muutamia lahjatoiveita oli ja innolla jään odottamaan tuoko Pukki niitä.


Paras saamasi joululahja?
Olen saanut paljon kivoja lahjoja vuosien varrella, mutta yksi mieleenpainunut on isältä saamani kaulakoru, jossa roikkuu vesitipan muotoinen zirkoni.
Sekä Little Monkey Lost, jonka sain pikkutyttönä. :)


Kamalin saamasi joululahja?
Kerran sain silloiselta poikaystävältäni kännykän joululahjaksi. Itse idea oli aivan ihana, mutta puhelimen malli oli niin karsea, että kävimme joulun jälkeen vaihtamassa sen toiseen. Silloin tuli kyllä kamala pikkudiiva-olo, kun jouduin sanomaan, että lahja ei ollut mieleinen.


Kuvaile unelmiesi joulu?
Viettäsisin joulua jossakin ihanassa tunturimökissä, jossa olisi kaikki läheiset ihmiset  ja ystävät paikalla. Säilyttäisin perinteet joulukinkusta pipareihin ja joulupuurosta joulusaunaan! Koristelisimme yhdessä joulukuusen ja nauttisimme pitkään joulupöydän antimista.  Illalla lähtisimme hevosreellä kuuntelemaan joululauluja kirkkoon.
(kuulostipas ihan satukirjan tarinalta :D)

Mikä on ärsyttävin joululaulu?
Ehdottomasti Sika.


Oletko tehnyt jouluvalmisteluja tälle vuodelle? Mitä?
Melkein kaikki joululahjat on jo ostettu/tehty ja paketoitu. Piparkakkutalo on koottu ja koristeltu, mutta syötävät piparit on vielä tekemättä. Joulukinkun ja -kuusen ostimme eilen. Muut jouluherkut leivon vasta lähempänä aattoa.



Paras joulujuoma?
Glögihän se.


Oikea joulukuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan?
Ehdottomasti aito kuusi. Meidän tämän vuoden kuusi on jo kylppärissä sulamassa.


Käykö teillä joulupukki?
Ei taida tänävuonna käydä.


Paras joulumuistosi lapsuudesta?
Varmastikin joulupukin odottaminen. Teimme serkkujeni kanssa karttoja mummun ja papan talosta ja sen pihasta, ja pohdimme mitä kautta pukki saapuisi tällä kertaa. (Näin aikuisiällä ihmettelee, että miten lapsena ei pitänyt lainkaan erikoisena, että pukki tuli vaatehuoneesta tai saunasta)



Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän pyjamassa?
Yleensä laitamme siistit vaatteet, mutta harvoin meillä on päällä mitään erityisiä juhlavaatteita. Tänä vuonna olen tilannut minulle ja Tomille joulupaidat netistä :)


Peruna-, porkkana-, lanttu- vai bataattilaatikko?
Mikään noista ei erikoisemmin innosta...

Paras joulusuklaa?
Brunbergin sinivalkoiset tryffelit.
 

Joulutortut vai piparit?
Piparit, jotka on koristeltu kauniisti.


Haastan mukaan

Siskoni Katjan - sinullebykatja.blogspot.fi/
Diy-ystävän Maaritin - oivanoksalla.blogspot.fi/
Diy-ystävän Sofian - osifa.blogspot.fi/

9. joulukuuta 2013

London

Terveisiä jouluisesta Lontoosta!
 
Kävimme marraskuun lopussa äitini kanssa Lontoossa minilomalla. Tarkoituksena oli tutustua kaupunkiin, nähtävyyksiin, museoihin ja tietenkin piipahtaa muutamassa kaupassa. Olimme varautuneet kurjaan sateiseen säähän , mutta Lontoo yllättikin meidät tarjoamalla kuivaa säätä ja hieman jopa aurinkoakin.
 Olimme etukäteen tehneet hieman aikataulutusta reissua varten, jotta ehtisimme näkemään mahdollisimman paljon. Alkulomasta olimme suunnitelleet kiertävämme museoita ja nähtävyyksiä, mutta löysimme kuitenkin itsemme kiertelemästä  kauppoja. Mutta kyllä me loppulomasta kävimme myös ihmettelemässä Big Beniä ja Buckinghamin palatsia.

Olin odottanut Victoria´s secretin liikkeessä käymistä todella paljon. Liike oli kolmikerroksinen ja täynnä toinen toistaan ihanempia juttuja. Liikkeeseen oli laitettu esille näytöksissä olleita pukuja, jotka olivat niin hienoja. Liike tuntui niin kotoisalta, ihan kun olisi astunut todella valtavaan vaatehuoneeseen. Ostin itselleni muutamat alusvaatteet, sekä vaaleanpunaisen hupparin, jonka selkää koristaa paljeteilla kuvioidut siivet.
 
 
Kävimme myös katsomassa Leijona Kuningas -musikaalin, joka oli sanoinkuvaamattoman upea kokemus. Voiko teatteri enään paremmaksi mennä? Suosittelen lämpimästi!
Liput näytöksiin pystyy ostamaan etukäteen Suomesta netin kautta ja hakemaan ne sitten ennen näytöstä teatterin omasta lipputoimistosta.
 

Kiitos äitille rentouttavista teehetkistä, hauskasta seurasta ja elämysrikkaasta lomasta!

Kastemekko

Työkaverini ja hänen vaimonsa pyysi, että tekisin heidän pojalleen kastemekon. Minulla on ollut erittäin kiireinen  alkutalvi ompeluiden osalta, mutta miten olisin voinut sanoa ei? Olen tehnyt aiemmin muutamia lasten vaatteita, mutta kastemekkoa ei ikinä ole sattunut kohdalle. Joten olin erittäin innoissani tulevasta projektista.

Lähdin jo ajoissa metsästämään sopivia kankaita, mutta niitä oli kovin vaikea löytää. Koska sopivia kuviollisia pitsejä ei löytynyt kangaskaupoista, tilasin ebaysta morsiushunnun ja leikkasin siitä mekkoon helman. 
Mekosta tuli niin ihana, etten millään olisi halunnut antaa sitä pois. Mutta se on valitettavasti tässä ammatissa huonoin puoli, että suurimman osan kauniista tuotoksista joutuu antamaan pois. 
Työkaverini oli erittäin tyytyväinen mekkoon, vaikka olisikin pukenut hurmuri pojan mieluummin mustaan miesten pukuun :)


7. joulukuuta 2013

Puku presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottolle, osa 2

Voi miten jännittävä ilta eilinen olikaan. Pukuni näkyi lähetyksessä, niinkuin olin kovasti toivonutkin.
Puku sopi kantajalleen erittäin hyvin, ja meikki, kampaus ja korut saivat aikaan täydellisen kokonaisuuden! Omasta mielestäni juhlien ehdottomasti kaunein/komein pari!
Huomasivatko muut pukua? Mitä olitte mieltä?

Meillä itsenäisyysjuhlaa vietettiin kotona vanhempieni luona ja voin paljastaa, että kelasimme tv-lähetystä nauhalta varmaan 20 kertaa, jotta näkisimme puvun uudelleen ja uudelleen.
Olin niin iloinen ja innoissani!

Juhlissa nähtiin jälleen kerran paljon kauniita pukuja, mutta itselleni mieleen jäi erityisesti muutama. Mert Otsamon suunnittelema kierrätyspuku Pamela Tolalle, Laura Juslin suunnittelema Jaana Pelkosen yksinkertaisen tyylikäs iltapuku, nahka-atelje suunnittelija Eija Randelinin tekemä  Elina Kiikon erittäin seksikäs nahkapuku kultavyöllä, sekä erityisesti vuoden lehtikuvan kuvannut Meeri Koutaniemen upea Libanonista ostettu puku.

Minusta tämän vuoden itsenäisyyspäiväjuhlat olivat erittäin kivat, varsinkin, kun ne poikkesivat hieman perinteisistä.

Tässä vielä kuvia puvustani :)


Kiitos vielä tuhannesti Juulille ja Henrille, kun teitte unelmastani totta!

5. joulukuuta 2013

Puku presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottolle


Huomenna 6.12.2013 perjantaina yksi unelmistani toteutuu. Nimittäin minun suunnittelemani ja toteuttamani iltapuku pääsee osaksi itsenäisyyspäivän vastaanoton pukuloistoa. Minulta pyydettiin pukua noin 4 viikkoa sitten, ja tiukasta aikataulusta huolimatta en halunnut sanoa ei, sillä tällaista mahdollisuutta ei välttämättä tule enään koskaan. Otin haasteen vastaan ja nyt itsenäisyyspäivän aattona voin hengähtää, sillä puku on valmis!

Laitan parempia kuvia juhlien jälkeen, mutta tässä yksi "paljastus" -kuva, jotta voitte bongata oikean leningin muiden joukosta. Puku on musta, merenneitolinjainen ja vasempaa olkaa koristaa kukkaruusukkeet.


Tällä kertaa itsenäisyyspäivän vastaanotto pidetään siis Tampere-talossa, koska itse Presidentinlinna on remontissa. Tämän muutoksen myötä muuttui myös pukukoodi ja tänä vuonna "linnanjuhlissa" saa olla yllä myös lyhyempiä mekkoja. Odotan todella innolla mitä kaikkea muut suunnittelijat ovat tällä kertaa keksineet. 

Eli kaikki lukivat vaan bongaamaan tekelettäni juhlista. 
Pukua kantaa Molok Oy:n edustajan avec.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...