Sivut

7. huhtikuuta 2014

Mustavalkoinen meikkipussi

Tomin äidillä oli hetki sitten syntymäpäivä ja päätin tehdä hänelle lahjaksi meikkipussin. Minulla oli kalenterissa jo monta viikkoa sitten muistutus, että "Tee Erjalle syntymäpäivälahja", mutta silti työ jäi viimeiseen päivään. Päätin kaavoittaa pussukan itse ja mietin kuumeisesti, mitä kaikkea ominaisuuksia meikkipussilta haluaisin.
1. Tarpeeksi iso, jotta sinne mahtuu kaikki tarvittavat hiuslakasta siveltimiin.
2. Kaksi osiota, jotta tärkeät tavarat esim. korut, ei huku muiden sekaan.
3. Niin tukeva rakenne, että se pysyy tyhjänäkin kauniina ja ryhdikkäänä.
4. Kaunis vuori, jossa on selkeä pohja, jotta tavarat ei huku vuoriin.
5. Tarpeeksi iso "suuaukko", jotta käsi mahtuu hyvin pussin sisään.
 

Näillä suunnitelmilla lähdin meikkipussia toteuttamaan. Aikaa oli vain muutama tunti, joten en alkanut tekemään mitään kovin monimutkaisia kaavarakenteita. Pussukasta tuli oikein tyylikäs ja löysin kangasvarastoista täydellisen, erittäin herkullisen punasävyisen vuorin. Vetoketjuina käytin piilovetoketjuja, jotta ne eivät rikkoisi kaunista mustavalkoista kuvioita. Kaarien sisälle pujotin muovisen tukiputken, jotta meikkipussi pysyisi tulevasti pystyssä.
 
 
Mustavalkoinen kangas on ostettu Ikeasta ja vuorin kangas on ostettu Eurokankaasta parivuotta sitten.
 
 
Onnea vielä kerran Erjalle! Toivottavasti meikkipussi on jo kovassa käytössä!

4. huhtikuuta 2014

Pink & Gold

Nyt tuli kyllä tehtyä aika barbit kynnet :D
En ole piiitkään aikaan tehnyt itselleni geeli/akryylikynsiä, mutta näin kevään korvalla inspiraatio iski ja päätin kaivaa geelit ja uunin esille. Kynsiä geelatessa törmäsin erikoiseen juttuun. Tein kynnet ihan normaaliin tapaan, aivan niin kuin ennenkin, mutta yhtäkkiä kynnen pinnassa oleva geeli alkoi hyytyä ja mennä kasalle. Ihmettelin, että voiko geeli mennä jotenkin vanhaksi tai pilaantua? Sitten tajusin, että geeli kovettuu UV-lampun alla ja sillä hetkellä paistoi aurinko sisälle todella voimakkaasti. Geeli alkoi kovettua auringonpaisteen vaikutuksesta :D Vinkkinä siis: älä geelaa kynsiä auringonpaisteessa! Tuli kauhea kiire siirtää geelit pois auringosta, jottei purkit menisi pilalle. Ja tämä tapahtui siis ikkunan läpi, ei suoraan paisteesta.  
 
 
Väriksi kynsiin halusin ehdottomasti jotain kesäistä ja tyttömäistä, ja lopulta päädyin pinkkiin ja kultaan. Hileet olen aina ennen laittanut kynsien kärkiin, mutta ajattelin hieman rikkoa kaavaa ja kokeilla jotain uutta.
Toimii!
 
 
Mitä piditte?

1. huhtikuuta 2014

Where's my bikini?

Jouduin lauantaina suuren uima-asu ongelman eteen.
 
Ongelma:
Kello on 21.00 lauantaina, huomenna pitäisi mennä uimaan, mutta uimapuku puuttuu. Olen vanhemmillani yökylässä, enkä viitsi lähteä enää kotoa hakemaan bikinejä.
 
Ratkaisu nro 1:
Mene alusvaatteilla (pitsinen urheilutoppi ja stringit - ei ehkä, saattaisi aiheuttaa liikaa hämmennystä)
 
Ratkaisu nro 2:
Etsi vanhempien kaapista vanhoja lapsuusaikaisia bikinejä (yläosa menee hyvin kiinni, mutta etukappale peittää juuri ja juuri sulot - ei ehkä, saattaisi aiheuttaa liikaa hämmennystä)
 
Ratkaisu nro 3:
Lainaa äidin vanhaa uimapukua (olen nähnyt kuvista ne kasarikoukerot - ei pysty)
 
Ratkaisu nro 4:
Mene alasti! (no vitsi, vitsi! ;D)
 
Ratkaisu nro 5:
Tee itse bikinit. Olethan sentään ompelija!
 
Äidilläni on aika kattavat kangasvarastot ja hetken aikaa niitä koluttuani löysin oikein hurmaavaa sinivalkoista trikookangasta. Lycraa ei ollut juuri sillä hetkellä saatavilla, joten jouduin tyytymään kankaaseen, joka tulisi edes näyttämään uimapuvulta. Sain siskoltani malliksi alusvaatteet alaosaa varten ja yläosan mittailin ja kaavoitin itse.
Kirsikaksi kakun päälle lisäsin yläosan keskelle kultaisen ankkurinapin viimeistelemään ilmeen. Bikineistä tuli niin ihanat, että oikein harmitti, että ne oli tehty vain "kertakäyttöiseksi".
 
 
Bikinit toimittivat virkansa oikein hyvin, mutta joutuivat käytön jälkeen roskiin. Tosin innostuin näistä niin paljon, että aion ehdottomasti tehdä itselleni kesäksi oikein killeri bikinit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...