Sivut

30. maaliskuuta 2012

Korsetin valmistus, osa III

Plansetti on korsetin eteen tuleva kiinnitin, joka litistää vatsaa ja helpottaa pukeutumista. Kun korsetti voidaan avata edestä, ei takana olevia nyörejä tarvitse irroittaa. Plansetteja on erilaisia, niin leveyden, pituuden kuin muodonkin vaihdellessa käyttötarkoituksen ja korsettimallin mukaan.
(Belle Modeste)
Tässä on erilaisia plansetteja. 

 Etukappaleelle merkitään plansetin lenkkikohta tarkkaan, jotta ommellessa kolot tulisivat oikeaan kohtaan. Plansetti asetetaan saumojen väliin ja se ommellaan tiukasti kankaiden väliin.
 Ommel pitää tulla ihan plansetin reunaan, jotta se ei pääse liikkumaan. Ommeltavaa reunaa kannattaa hieman kallistaa ylöspäin, jotta neula ei osuisi plansettiin ja ompelu helpottuisi.
Plansetti asetetaan saumanvarojen väliin ja saumanvaraan sekä päällikankaaseen tehdään pienet reijät, jotta plansetin nupit mahtuvat kankaan läpi.
Tältä plansetti näyttää valmiina.
Tässä on korsetti jo itsensä näköisenä plansetin kanssa.
Seuraavaksi ommellaan vielä luukujat ja pujotellaan luut kujiin. Ommellaan reunanauha sekä kiinnitetään sirkat ja niihin nauhat. Mutta se siis seuraavalla kertaa.

2 kommenttia:

  1. Kyselisin täällä, että onko korsetti kuitenkin mahdollista tehdä ilman plansettia? Mietinnässä olisi tehdä itselleni vanhojentanssimekko, mutta en haluaisi eteen plansettia (vaikka se ei hirveän paljoa näykkään..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai voi tehdä! Teet eteen vain samanlaisen saumarakenteen (tai ei saumaa ollenkaan) kuin muissakin saumoissa. Plansetin tarkoitus on vain auttaa pukeutumista. Varmista kuitenkin, että joku on auttamassa sinua vanhojentanssipäivänä, sillä nyörit pitää saada todella kireälle ja tiukoille solmuille ;) Jos tulee ongelmia, niin ota yhteyttä. Olen itse tekemässä korsettimallista yläosaa, johon eteen ei tule plansettia, ja ajattelin kirjoittaa siitä täällä blogissa, joten muista seurata, jos vaikka saisit siitä vinkkejä itsellesi!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...