Sivut

30. huhtikuuta 2012

Mekon muotoilu


 Aloitin koulussa ensimmäisen muotoillun mekon. Ystäväni Ria oli oppinut kaikkea uutta työharjoittelussaan ja laittoi hyvän kiertämään ja opasti minut muotoilun saloihin.
Ompelin ensin lakanakankaasta täydellisesti ja kireästi omaa vartaloa myötäilevän alakappaleen, jonka pingotin tiukasti nuken päälle. Sen jälkeen aloin muotoilla kangasta oman mielen mukaan. Kangas laitetaan kiinni nuppineuloilla todella tiuhaan ja tiukasti kiinni nukkeen. 
Muotoilun jälkeen kävin silittämässä ja höyryttämässä kankaan nuken päällä. Höyryä sai antaa paljon, jotta muodot ja laskokset pysyvät oikeissa paikoissaan. Sitten irrotin nuppineulat nuken päältä ja kiinnitin ne alakankaaseen.

Kun sain koko työn irrotettua, piti olla tosi tarkkana, että nuppineuloja ei irronnut eikä muotoilu lähtenyt karkaamaan.


Ompelun jälkeen leikkasin ylimääräiset reunat pois, jotta pääsen muotoilemaan seuraavaa kappaletta.


3 kommenttia:

 1. Mun nuken päälle tehdyistä kuositteluista onkin aikaa kymmenisen vuotta.. kunhan on tiedossa juhlia ja mikäli saan sovitusnuken hankituksi siihen mennessä, lupaan ommella itsellenikin mekon, jossa on joku näin kivasti muotoiltu osa! Tosi inspiroiva olet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itse taas haluaisin seuraavaksi paneutua oikein haastaviin kaavoituksiin ja erikoisiin leikkauksiin. Näin opiskeluaikoina sellaisen kaavoituskirjan, jossa joku Japanilainen mies teki todella erikoisia kaavoituksia. Pitäisi kaivaa se kirja esille jostain ja kokeilla hänen oppejaan.

   Poista
  2. Minäkin muistan nähneeni sen kirjan! Siinä olisi kaavahaastetta kyllä!!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...