Sivut

3. syyskuuta 2011

Decoupage

Kuten aikaisemminkin on huomattu, kokoajan on pakko tehdä jotain ja miljoona asiaa jää kesken. No välillä on hyvä jättää asioita vähän hautumaan ja kehittymään. Tällä kertaa kokeilin välipalaksi jotain, minkä olemassa oloa tuskin muistin enään. Meinaan servettilakkaa. 

Servettitekniikalla, jota hienommin kutsutaan decoupage-tekniikaksi, pystytään siirtämään serveteistä kuvioita esimerkiksi puu-, pahvi-, kartonki-, lasi-, ja savipinnoille.  Tekniikka on varsin yksinkertainen ja sillä saa aikaan todella hienoa koristelua.

Ensin servetistä leikataan haluttu kuvio. Sitten siitä poistetaan kaikki muut kerrokset, niin että jäljelle jää vain ohut kerros jossa kuvio on. Kuvio asetetaan halutulle pinnalle ja sen lakkaaminen
 aloitetaan kuvion keskeltä samansuuntaisin vedoin. Kun  koko kuvio on lakattu annetaan sen kuivua rauhassa ja sitten se on valmis. Yksinkertaista ja helppoa!

2 kommenttia:

  1. Näyttää kivalta! Tota vois itekin kokeilla... yks vaihtoehto Marttakerhon aiheeksi :)

    VastaaPoista
  2. Totta. Meidän marttakerho ei ookkaan kokoontunut vähään aikaan. Ja viime kerralla osanottajia oli tosi vähän. Toi tekniikka on tosi helppo ja ehtii kuivua sinä aikana!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...