Sivut

24. kesäkuuta 2014

Sadepäivän askarteluja

Nyt tämä tyttö keksi aivan loistavan idean sadepäivän iloksi. Kun oltiin tyttöjen kanssa Karnaluksissa näin nappihyllyillä, aivan ihanat kultaiset napit. Pyörittelin niitä hetken aikaa käsissäni ja mietin, että nämä olis niin hienot korviksina. Samassa tajusin, että helmikaupoissahan myydään korvakorupohjia, joihin saa liimattua ite haluamansa korun. Olen nähnyt  korviksia, jotka on tehty ihan perusnapeista, mutta nappejahan on miljoonia erilaisia. Eikä ne maksa paljon mitään. Miettikääpä, kun etsitte jotain tiettyjä nappikorviksia korukaupasta, niin hinta voi helposti olla noin 5-15e. Valikoimaa on paljon, mutta ajatelkaapas nappikauppojen valikoimia. WOW! Karnaluksissa oli satoja ellei jopa tuhansia erilaisia nappeja, jotka ei todellakaan ole hinnalla pilattuja. Esim mun kultaset napit makso 0,45€/kpl.

Ja nappien muuttaminen nappikorviksiksi on niin helppo homma, että jokainen osaa sen tehdä.


 Tarvikkeina tarvitset 2kpl nappeja, 2kpl nappikorvispohjia, sivuleikkurit ja kuumaliimaa.
Sivuleikkurit sitä varten, jos napin takapuolella on lenkki, joka pitää saada leikattua irti.


Työvaiheet:

1. Ota tarvikkeet kädenulottuville, ja jos napeissasi on takalenkit, leikkaa ne pois.

2. Lämmitä kuumaliimapyssy. Kuumaliimapyssy kannattaa lämmittää kunnolla, jotta liima tarttuisi mahdollisimman hyvin liimattavaan pintaa.

3.  Kokeile nappia/korua korvanlehdelle ja katso missä kohtaa haluat korua pitää. Isompien nappien kiinnitys kannattaa sijoittaa napin yläreunaan, jotta se olisi järkevän näköinen kun käytät niitä. 

4. Ota nappikorvipohja ja pursota siihen kuumaliimaa. Aseta nappi/koru pöydälle nurjapuoli ylöspäin ja paina tasaisesti korvakorupohja siihen kiinni. Jos napissasi on kuvioita, katso, että kuviot menevät oikein päin.


Korvikset valmistuivat muutamassa minuutissa ja niistä tuli tosi kivat! Loistava lahjaidea!

Kun korvikset oli väsätty jäi minulle ja Robinille aikaa kääriytyä vilttiin ja katsoa hieman uutta suosikki sarjaani Pukumiehiä (Suits). Ja käytiin me myös nopeasti lenkilläkin.
Robin ei sateesta välittänyt, vaan lenkkeili tyylikkäästi keltaisessa sadeasussa.


3 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Nappikorviksia ei voi olla ikinä liikaa ;)

  VastaaPoista
 2. Tanja, kiitos ihanasta blogistasi! Löysin sen tässä hiljaisena työpäivänä etsiessäni chihu blogeja (pikkuinen herrasi on muuten syötävän suloinen, oma chihu haaveissa sitten tämän tanskandogin jälkeen :) ) ja oli ihan pakko lukea koko blogi alusta loppuun läpi! :) Kiitos myös ihanista ompelukuvistasi, kunhan meillä remontti valmistuu niin aion kaivaa taas omankin ompelukoneen esiin aivan uudella innolla. Yksi innostunut lukija ilmoittautuu joukkoon mukaan, kiitos vielä ihanasta blogistasi! :)
  -Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sanna ihanasta kommentista. Tuli oikein hyvä mieli :) Tervetuloa mukaan vaan! Mulla alkaa loma ens viikolla, joten toivottavasti paljon päivityksiä tiedossa!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...