Sivut

27. huhtikuuta 2015

Uusi keittiö - suunnittelu

Jokainen keittiön alusta loppuun suunnitellut ja toteuttanut tietää, miten suuri projekti keittiöremontti on. Suunnittelu, aikataulutus, purku, rakenteet, mahdolliset yllätykset, putkien ja sähköjen siirrot, lisää suunnittelua, materiaalien valinta ja niiden metsästäminen ympäri kaupunkia, kalusteiden asennus, tasojen asennus ja hella ja allaspaikkojen sovitus, laatoitus.... Tämä lista on niin loputon.  Jossakin vaiheessa minullakin meinasi usko loppua koko hommaan ja teki mieli heittää hanskat tiskiin, mutta onneksi ystäväni ja perheeni olivat tukena ja auttoivat päätöksissä.
 Kiitos siitä heille. Apu oli todellakin tarpeen.


Meidän lähtötilanne oli tämä: minimaalinen keittokomero,  jossa oli tehty huonoja ratkaisuja kalusteiden sijoittelussa, vain muutama laskutaso, vähän kaappitilaa, ahdas ja puhumattakaan alkuperäisistä kammottavista kaapeista, laatoista ja kylmäkalusteista. Asuntoa ostaessa meille oli tärkeää, että kodissa on hurmaava keittiö, joka houkuttelee tekemään ruokaa. Onneksi meillä oli silmää nähdä, että tämä voisi olla hiomaton timantti.


Mietimme pitkään, että voisimmeko säilyttää ja hyödyntää keittiössä jotain, mutta päädyimme lopulta aloittaa täysin puhtaalta pöydältä, eli kaikki sai lähteä. Rakenteita muutimme sen verran, että jatkoimme keittiötä noin 70 cm pidemmäksi ja siirsimme lieden paikkaa ja koteloimme huuvan poistoputken piiloon. 
Keittiömuoti on nykypäivänä tosi yksinkertaista, modernia, sileitä pintoja ja vain vähän yksityiskohtia. Tykkään toki tästäkin tyylisuunnasta, mutta meidän maku on ehkä hieman raffi ja maalaisromanttisempi.
Meillä oli kaksi vaihtoehtoa keittiölle: valkoinen tai musta.Valkoinen on tietenkin valoisa ja antaa tilaa pienelle keittiölle, mutta mustassa on sitä jotain erikoista, jota ei joka kodista löydy.
Olen käyttänyt varmaan 1000 tuntia katsellessani erilaisten keittiöiden kuvia netissä ja etsinyt sitä punaista lankaa, josta lähtisimme rakentamaan unelmakeittiötä. Alla hieman inspiskuvia, jotka innoittivat minua.

style-files.com
style-files.com
style-files.com
style-files.com
domainehome.com
elledecoration.co.uk
elledecoration.co.uk

Skandinaavinen muotoilu ja materiaalivalinnat olivat lopulta se polku jota lähdimme kulkemaan. Yksi asia, joka toistui lähes jokaisessa kuvassa, josta innoistuin oli puu. Lämmin, maanläheinen, kotoisa puu. Olimme yksimielisiä siitä, että työtasoksi tulisi puu ja siihen yhdistimme laajan pinnan yksinkertaista laattaa ja maalaisromanttiset kaapinovet. Kahdet erilaiset vetimet, rosteriset kylmäkalusteet sekä hieman omaa kädenjälkeä hyllyjen muodossa toimivat kauniina loppusilauksena keittiölle. 
Lopputuloksesta tuli juuri se ihana kutsuva keittiö, jota tavoittelimme. Ja Tomikin sanoi minulle yksi päivä, että "Kiva kun oot alkanu viihtyyn keittiössä enemmän". Ja voin kyllä sanoa, että kokin taidot on kehittyny kyllä huimasti keittiön valmistuminen jälkeen. Tämän kaiken jälkeen voin sanoa, että tämä urakka oli jokaisen kyyneleen ja hikipisaran arvoinen.

Mutta mites se uusi keittiö? Musta vai valkoinen?
Siitä lisää hieman myöhemmin ;)

2 kommenttia:

  1. Kuinkas kettiön kanssa kävi? Saataisko siitä nähdä postaus?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...