Sivut

24. heinäkuuta 2015

Siemennäkkäri ja raakasuklaa - sallitut herkut

Olen tehnyt viimeaikoina ruokavaliooni täyden ruokaremontin, tavoitteena saada kasvojeni iho kuntoon. Olen lukenut netistä satoja kirjoituksia näppyjen aiheuttajista, ja kokeillut vaikka mitä rasvoja, antibiotteja ja e-pillereitä, mutta mikään ei tunnu auttavan. Iho-oireita minulla on ollut jo lähes 10 vuotta. Ja voin sanoa, että on hieman turhautunut ja epätoivoinen olo. Olen todella kova stressaamaan,  eivätkä herkutkaan kauhein usein jää kaupan hyllylle. Siskoni sekä kosmetologini mainitsivat maidottomasta ja viljattomasta ruokavaliosta. Alkuun ajatus jättää kaikki maitotuotteet ja viljat pois tuntui täysin mahdottomalta. Ei enään ihania herkkusämpylöitä ja paahdettua ruisleipää. Ei maitoa, ei weetabixiä (lemppari), ja eikä lukemattomia muitakaan arkiherkkuja. Siitä se stressi vasta syntyisikin!
Mutta päätin kuitenkin antaa mahdollisuuden ja pikkuhiljaa olen jättänyt tiettyjä ruoka-aineita pois ja korvannut ne sallituilla.
En ala ylistää, kuinka terveellinen superfood on niin hyvää ja parempaa kuin tavalliset herkut, mutta on kuitenkin erikoista huomata, että tavalliset karkit ja suklaat alkavat maistua todella teolliselta ja makealta, kun jättää ruokavaliosta ylimääräisen sokerin pois.
Koska tykkään edelleen herkutella, oli pakko keksiä jotain "sallituja herkkuja", joita voi napostella illalla ja aterioiden välissä.
Kaksi lemppariherkkua tällähetkellä ovat raakasuklaa ja siemennäkkäri. Näiden lisäksi teen hedelmäsmootieita, banaanilättyjä ja banaanikaurakeksejä.

Siemennäkkäreistä on paljon erilaisia ohjeita ja leivän voi oikeastaan rakentaa juuri niistä siemenistä joita itse tykkää. Itse olen käyttänyt:

kaurahiutaleita
pellavansiemen
seesaminsiemeniä
hampunsiemeniä
aurinonkukansiemeniä
kurpitsansiemeniä

Siementen lisäksi näkkäriin tulee kananmunaa, perunajauhoa ja ripaus suolaa. 

Tässä on linkki ohjeeseen jota olen käyttänyt: HELPPO SIEMENNÄKKÄRI 

Ja sitten tämä ihanuus! Ne jotka väittävät, että raakasuklaa on pahaa, voivat perua sanansa heti! Raakasuklaata voi tehdä niin monilla eri resepteillä, niin makeita, mausteisia, kaakaoisia, hedelmäisiä, pähkinäisiä, yrttisiä kuin suolaisiakin. Omat lempparit ovat pähkinä, kookos, appelsiini ja basilika. Melko kallis herkku, mutta sen valmistus menee kivana harrastuksena ja stressi lievenee ;)


2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...