Sivut

29. tammikuuta 2016

Luonnonkosmetiikkaa Tallinnassa vol 1 - JOIK


Sain yllättävän mahdollisuuden lähteä Karkkipäiväblogin lukijamatkalle Tallinnaan. Matkan tarkoituksena oli vierailla muutamassa kosmetiikkakaupassa ja tutustua paikalliseen luonnonkosmetiikkaan. Ja pääsimme myös itse kokeilemaan tuotteiden valmistusta. Viikonloppu oli pääosin Pohjola Matkan järjestämä ja siihen kuului yöpyminen sekä laivassa, että Tallinnassa ja bussikuljetus kosmetiikkaliikkeiden välillä. Bussissa meitä ilahdutti Pohjola Matkan matkaopas, joka kertoi ihania tarinoita Tallinnasta ja sen historiasta. 

Ensimmäisenä vierailimme Pillerkaar-kosmetiikkakauppassa, joka sijaitsee Solaris-kauppakeskuksessa. Myymälästä löytyy ainoastaan Virossa valmistettuja kosmetiikkatuotteita, noin 27 yritykseltä. Luonnonkosmetiikkayritys JOIK, oli järjestänyt meille tuote-esittelyn ja pääsimme tutustumaa ja kokeilemaan heidän tuotteitaan. 


Kirjoitan tällä kertaa hieman JOIK:n tuotteista, joihin todella ihastuin.
Tänäpäivänä harvoin mikään uusi tuote hätkähdyttää ja välillä jopa tuntuu, että kaikki on jo nähty ja kaikki tuntuu samalta. Mutta nyt yllätyin positiivisesti! Meinaan JOIK:n kasvokuorinta oli niin niin toivottu lisä kasvojenhoitorutiineihini. Omat kokemukset kuorintavoiteista on ollut seuraava: Otat kuorintavoidetta sormenpäihin ja alat pyöritellä sitä hellästi kasvoille. Kuorintamurut tuntuvat heti alkuun joko aivan liian isoilta ja voimakkailta, tai liian pienen hentosilta. Joissakin kuorintavoiteissa murusia on niin vähän, että koko kasvojen kuorinta menee etsiessä niitä kolmea murua, joiden olisi tarkoitus kuoria koko kasvojen iho.
Mutta tälläkertaa voide oli kuin hentoinen kasvoille tehty hiekkapaperi. Murusia oli todella paljon ja ne olivat pienen pieniä eikä voiteessa ollut pelkkää "voideosuutta" ollenkaan,. Lov, Lov, Love it! Purkissa on myös mukana annostelulusikka, jolla saa hygieenisesti ja siististi voiteen purkista.
Toinen kuorintavoide oli käsille ja jaloille (ja miksi ei myös koko vartalolle). Kuorintavoidetta käytetään tuttuun tapaan, eli otetaan sopiva määrä voidetta ja pyöritellään sitä käsissä/jaloissa muutaman minuutin ajan. Tämän jälkeen huuhdellaan irtomuruset ja iho kuivataan painelemalla. Kuorinnan pohjana oleva voide jätetään iholle. Ja uulallaa, kuinka pehmeä iho onkaan tämän hoidon jälkeen! Ei voi muutakun lämpimästi suositella.
Ellen väärin muista, niin esittelijä mainitsi, että jompikumpi (ellei jopa molemmat) tuotteista oli jopa voittanut Virossa jonkun palkinnon.


Toinen "pakko käyttää joka päivä" -tuote hellii ihoa ja hurmaa tuoksullaan.
Kyseessä siis Greippi/mandariini/porkkana vartalovoide. Tosi kiva tuote varsinkin näin talvella, mutta tuote-esittelijä mainitsi, että tämä käy loistavasti myös aftersunvoiteena. Tuotteessa on kevyt porkkanasta tuleva sävy, joka tuo erittäin toivotun vivahteen kalpealle iholle. Tuota pienempää purkkia en ole vielä kovin paljon käyttänyt. Tuote on siis syväkosteuttava voide käsille ja jaloille.


JOIK:n tuotteita on myynnissä Suomessa ainakin Stockalla, mutta jos matkajalka vie Viron suuntaan niin sieltä kannattaa hamstrata näitä kaapit täyteen, sillä hintataso nousee huomattamasti Suomen rajalle saapuessa. 

Myöhemmin lisää ihanista Tallinnan tuliaisista sekä muista luonnonkosmetiikka vierailuista. 

1 kommentti:

  1. Mahtava reissu ja ihania puteleita! Ja oikein harmittaa, että virolaisiin merkkeihin sai pienen pintaraapaisun vaan, niin tiukka oli aikataulu. Täytyy tehdä toinen reissu. :) Jään mielenkiinnolla odottelemaan lisäpostauksia aiheesta!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...