Sivut

3. helmikuuta 2016

Luonnonkosmetiikkaa Tallinnassa vol 2 - TurBliss


Toisena yritysvierailuna meillä oli kosmetiikkakauppa Mimesis joka sijaitsi hurmaavalla Kalamajan alueella Telliskivi keskuksessa. Ensimmäisenä pääsimme tutustumaan virolaisten turpeiden maailmaan. Omat kokemukset turvevoidoista on Hämeenkyröstä Miinan Savusaunasta, jossa olimme viettämässä äitini syntymäpäiväjuhlaa. Istuimme vieri vieressä saunan lauteilla, koko vartalo turpeen peitossa. Erittäin mielenkiintoinen ja erilainen kokemus. Suosittelen!
Mutta mitä se turve oikein on?
Turve on suokasvien hajoamisen tuloksena muodostunutta eloperäistä maa-ainesta, jota kerrostuu muodostumispaikalleen. Turve saadaan siis suoalueilta ja se nostetaan muutamien metrien syvyydestä. Vuosituhansien aikana kehittynyt turve sisältää erilaisia bioaktiivisia aineita kuten humus- ja humiinihappoja. Näiden lisäksi turve sisältää monia ihoa hoitavia aineita, kuten sinkkiä, rautaa ja magnesiumia. Turpeella on lukemattomia hoitovaikutuksia mm. iho-ongelmien, nivelvaivojen, stressin, lihassärkyjen, turvotuksen, unettomuuden ja verenkiertohäiriöiden osalta. Suomalaisella ja Virolaisella turpeella on se ero, että Virosta saatavassa turpeessa on vaikuttavien orgaanisten happojen prosenttuaalinen osuus paljon suurempi kuin Suomessa.
Mimesissä saimme tutustua virolaisen TurBliss turvekosmetiikkayrityksen tuotteisiin. 
TurBliss valikoimasta löytyy kasvo-, hius- ja vartalotuotteita. Pääpaino on tietekin itse turpeella, mutta tuotteista löytyy myös vartalo- ja kasvovesiä, 


Olen käynyt läpi viimeisen vuoden aikana aivan kamalan hormonaalisen aknen ja pikkuhiljaa alkaa näyttää, että kasvojen iho alkaisi puhdistua. Olin siis enemmän kuin innoissani tästä turvetuotteesta ja testasin sitä heti kotiin päästyäni. Tuote-esittelijä suositteli minulle erityisesti ongelmaiholle suunnattua tuotetta ja hän melkein lupasi, että ihoni puhdistuu varmasti. Odotukset ovat siis aika korkealla ;) Tuotetta pitää käyttää muutamia kertoja, joten minkäännäköisiä tuloksia en pysty heti antamaan. Mutta voisin kertoa hieman vinkkejä turvenaamiosta.
Turvetta levitetään iholle paksu kerros (enemmän kuin omassa kuvassani XD) ja sen pitää pysyä koko vaikutusajan kosteana. Jotkut suosittelevat märkää liinaa kasvoille, itse taas laitoin naamion saunassa ja hieroin kasvoja välillä sormenpäillä. Naamio annetaan vaikuttaa noin 5-20 min, riippen käytettävän tuotteen omasta suosituksesta. Pestään pois ja valmis! Tuotetta saa käyttää max. pari/kolme kertaa viikossa.


2 kommenttia:

  1. Ihanat kirjoitukset! Pääsin vähän kärryille, mitä olitte puuhastelleet. Tuo JOIK sai mutkin heti innostumaan ;) Innolla kuuntelen lisää oppeja ja vinkkejä, kun nähdään :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...