Sivut

11. toukokuuta 2015

Salmiakkinen maximekko

Viikonloppuna pääsimme tanssahtelemaan 60-vuotis juhlien tahdissa ja sain käyttää ensimmäistä kertaa harmaata maximekkoa jonka tein alkukeväästä. 
Kangas maxiin löytyi Eurokankaan paloista (jälleen kerran ;) Sieltä on löytynyt nyt tosi paljon kaikkia kivoja kankaita!)
Kaava mekkoon löytyi sattumalta, kun tein ystävälleni yhteen läpikuultavaan pukuun alusmekkoa. Otin kaavat puvun alusmekkoa varten ja kun kokeilin sitä, huomasin, että malli oli tosi kiva. Muoto meni kauniisti niin edestä että takaa. 
Lopputulos oli yksinkertainen, mutta kaunis. 

8 kommenttia:

  1. Voi kuinka upea maksimekko!! Ja kampaus myös aivan ihana! Olet niin kaunis. <3

    VastaaPoista
  2. Ompas hyvännäköinen toi mekon malli ;) Ihanan oot kyllä taas tehny! Ja mieletön toi kangas :) Tahtoisin kanssa kesäks jotain kivaa tollaisesta kuosista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Bambina ;) tää kuosi on aivan ihana! ei muutakun kangaslaareja koluamaan ;) Kyllä me sullekin tällänen maxi tehdään!

      Poista
  3. Moikka,
    Mistä tuohon mekkoon löytäisi kaavat tai mistä yleensä niitä etsit? Olisi kiva kokeilla itse tehdä samanlainen.
    sinulla on niin hyvä maku kankaita valitessasi ja muutenkin tekemäsi vaatteet ovat täydellisiä!
    Ei olisi ollenkaan huono idea laittaa toiminimi pystyyn, täällä olisi ainakin yksi super-innokas asiakas ;)

    Ihanaa ja luovaa kesää sinulle
    Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Hanna, tämä kangas oli todella joustavaa, joten kummempaa kaavaa tai muotolaskoksia en tässä tarvinnut. Jos haluat ommella itsellesi vastaavaa joustavaa mekkoa, niin katso vaatekaapista joku kivanmallinen toppi ja aseta se kankaan päälle. Katso, että paita on lankasuoraan/kohtisuoraan kankaan tehdasreunaan verrattuna. Jos toppi ei yllä lantiolle asti, ota mitta leveimmästä kohdastasi ja mittaa leveys (jaettuna kahdella) kankaalle lantion kohdalle. Leikkaa kangas kaksinkerroin, Ompele reunat kiinni ja käännä hihan ja pääntie. Itse en ole kääntänyt tässä mekossa hihansuita ja pääntietä koska kangas ei purkautunut lainkaan. Jos tulee kysyttävää ota yhteyttä :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...