Sivut

30. lokakuuta 2012

Sateenvarjosta sadetakiksi

Jälleen kerran toteutin vanhasta uutta projektin. Ja täytyy sanoa, että RAKASTAN NIITÄ! En tiedä olenko perinyt äidiltäni himohamstraajan geenin (nyt äitini luultavasti pudistelee päätään) sillä minulla on tapana säästää kaikennäköistä roinaa. Aina kun jokin esine menee rikki, en millään halua heittää sitä menemään ja ajattelen aina "ei kannata heittää menemään, tästä voi tehd vielä jotain" (jep, äidiltä tämän geeni on; kuulostan aivan häneltä). 
Tällä kertaa noin vuoden säilytyksessä ollut rikkinäinen sateenvarjo löysi uuden elämän, Robinin uutena talvitakkina.
Väri oli ehkä hieman tyttömäinen, mutta välillä on kiva tehdä vähän tyttömäisiä juttuja, eikä Robin varmasti pahastu. 


Ensin sadekangas piti irrottaa ruodostaan. Leikkasin saksilla kiinnikelangat katki ja siten kangas lähti tosi hyvin ja helposti irti. 


Sitten avasin kankaan lattialle ja jäljensin kaavat kankaalle. 


Ensimmäisenä tein kauluksen ja koska se näytti niin kamalan pieneltä päätin sovittaa sitä, ennen kuin ompelin enempää.  Ja niinhän siinä kävi, että kaulus oli kuin kaulatuki. Onneksi olin jättänyt sen verran saumanvaroja, että sain päästettyä lisätilaa kaulukselle. Tämän jälkeen Robin pysyi sekä lämpinänä, että pystyi hengittämään. 


Ja sitten pieni oppitunti tereen kiinnitykseen:
Itse käytin takissa valmista pinkkiäterettä ja heijastinterettä. Terettä siis saa ostettua valmiina, mutta sitä on helppo tehdä myös itse. Leikkaa vain noin 3 cm leveää kankaanpätkää täysvinoon. Tuo täysvinoon leikkaaminen on ehdottoman tärkeää tereen leikkaamisessa, koska lankasuoraan leikattuna kangas ei muotoillu tarpeeksi ommellessa. 
 Ensin tere apukiinnitetään kankaaan oikealle puolelle. Kankaan saumanvarat kannattaa suunnitella etukäteen niin, että ne ovat saman levyiset kuin tere, joten se on helppo ommella ja siitä tulee tasainen sekä suora. Yleensä opetetaan, että tere vain apukiinnitetään, mutta minä tykkään ommella heti oikeasta kohdasta kiinni, ennen kuin laitan tereen kankaiden väliin.


Kaarteissa terettä kannattaa hieman leikata auki, jotta se kaartuu kauniimmin ja siten se on helpompi ommella. Kun tere on apukiinnitetty asetetaan toinen kangas niin, että tere jää kankaiden väliin. Sitten vaan ommellaan tarkkaan samasta kohdasta missä apukiinnitys on tai hieman sisempäää. 


Ja siinä se, tere on valmis. Kannattaa vielä tarkistaa, ettei apukiinnitys näy oikealta puolelta. 


Sitten kun vuori ja päällinen ovat valmiita voidaan ne ommella kasaan nurjalta puolelta ja kääntää sitten. Itse jätin kääntöaukon turkin ja vuoren kohtaan, jonka ompelin kääntämisen jälkeen kiinni. 


Sitten se on valmis. 
Robin oli oikein mielenkiintoisen näköinen. Samalla kun mietin miten hurmaavan ihana Robin on, niin tuli väkisin mieleeni, että olikohan tuo pinkki tere hieman liikaa poika koiralle. Mutta minulla on jo kaksi siskonpoikaa, joten enköhän voisi hemmotella Robinia hieman tyttömäisemmin ;)


So Cute 

16 kommenttia:

 1. Voi ei! Meinasin kuolla nauruun tossa kaulatuki-kuvan kohdalla :D Tulee kyllä niin tumpelo olo kun kattelee mitä kaikkia saat juurikin "romuista" tehtyä...

  T: WhiskeyWife ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se oli aika huvittava, kun ei meinattu saada sitä kaulusta ollenkaan sen kaulasta pois kun isot korvat oli tiellä. Hetken jo luulin, että pää lähtee irti kauluksen myötä, mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

   ps. WhiskeyWife koodi murrettu ;)

   Poista
 2. Jee, en malta odottaa uusia juttuja. Hieno takki sopis Minnille hyvin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää laittaa tilaukseen. Tota samaa kangasta on vielä yhteen takkiin ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon! Vanhasta uutta -projektit on ihan huippuja!

   Poista
 4. Voi Tanja! Sä se aina keksit kaikkea ihan mieletöntä! Takista tuli ihana ja idea ihan huippu. :) Sääliksi käy noita pikkuisia tassuja, jotka joutuvat lumessa tarpomaan. Onko sulla mitään tossuja Robinille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Oon yrittäny ettiä tossuja. mutta Robinin jalat on niin pienet, että en oo sanu pysyyn niissä mitään. Ja kerran yritin tehdä ite, mutta se oli niin pientä piipertämistä, että siitä tullu mitään. Mutta vois taas tänä talvena kehitellä jotain.

   Poista
  2. Sun täytyy tehdä niihin tossuihin jotkut henkselit. :D

   Poista
  3. Joo henkseleitä joskus mietin, mutta toi koira ei tykkää ees sen valjaista niin mitäköhän se tykkäis henkseleistä, takista ja valjaista:D

   Poista
 5. Saisinpa mäki aikaseks alottaa takin tekemisen. Kankaat on jo ostettuna mutta tuntuu vaan hankalalta alottaa ku en oo mikään ompelija, tää sun blogi onneks innostaa! Meilläkin siis chihu kotona. Pieni Rane vaikka on kyllä iso chihuksi :D

  Kiitos sun ihanasta blogista, sitä on ihana lukea!

  Terveisin Ida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ihanasta palautteesta! Nyt vaan hihat heilumaan ja aloitat takin tekemisen. Kylmät ilmat saattaa yllättää pian ja takista tulee varmasti upea!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos kivasta palautteesta Jenni :)Piristi päivää!

   Poista
 7. Aivan ihana idea! Voi kun vaan osais - ois edes kaavat, niin vois yrittää sellaselle pomeranian-pojalle ja jättikokoselle chichuahualle tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiran vaatteiden kaavottaminen on aina yhtä hankalaa puuhaa, varsinkin pienelle koiralle. Mutta sitten kun hyvä kaava löytyy, niin samaahan voi käyttää moniin erilaisiin takkeihin. Käsityölehdissä on paljon koirien vaatteisiin kaavoja, joten sieltä kannattaa vilkaista, jos ei itse halua mittailla ja kaavottaa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...