Sivut

9. tammikuuta 2013

Fimo, Premo vai Cernit?

Heti alkuun haluan mainita, että en ole tehnyt alla olevien kuvien herkkuja :D
 
Mutta niihin liittyen, haluan kysyä lukijoiltani, että onko teillä kokemusta näiden teosta. Ongelma on lähinnä polymeerimassojen erot. Harkinnan alla on siis Fimo, Premo ja Cernit? Olen selaillut netistä kuvia sekä keskusteluja, ja tähän mennessä olen saanut selville, että Cernit on sopivanpaa koruihin, koska lopputulos on keramiikkamaisempi, kun taas Fimon värit ovat aidompia ja muovimaisempia (mutta silti olen nähnyt kuvia töistä, jotka on tehty Fimosta ja ne ovat mattamaisia). Mutta Cernitillä on kai vaikeampi tehdä yksityiskohtia kuin Fimolla. Fimon työstö on kuulemma myös helpompaa. Premosta en ihan kauheasti tiedä. Se on kuulemma hieman kalliimpaa, mutta värit ovat siinä todella upeat ja sitä on myös kiva työstää.
Lähinnä haluaisin omia kokemuksia massoista ja väreistä. Fimo olisi halvinta ja olen siihen kallistumassa, jos vaan saisin varmistuksen siitä, että väreistä löytyisi myös kivoja mattapintaisia. 
 
Laittakaa kommenttia jos pystytte auttamaan! 
Onko myös jotain muista massoja, joita en ole löytänyt?
 
(kuvat Google)

3 kommenttia:

  1. Itse olen tehnyt koruja cernitistä, valitsin sen siksi, koska en löytänyt Oulusta fimoa. Olen kuullut sanottavan, että cernit notkistuu hitaasti, mutta omien kokemusten mukaan cernitiä on helppo työstää ja pientenkin yksityiskohtien teko onnistuu. Valmiin työn pinta on tosiaan aika mattamainen, mutta pintaa voi kiillottaa cernitille tarkoitetulla lakalla. Enemmän kokemuksia ja tekemiäni töitä löytyy täältä: http://lankatarina.blogspot.fi/2012/11/massainnostus.html :)

    VastaaPoista
  2. Mä taasen käytän Fimoa halpuuden ja saatavuuden takia. Mattaisia noista on tullut, mutta Fimoille tarkoitetulla lakalla saa kiiltoakin. Nämä jäävät paiston jälkeen hieman joustaviksi, joten kestävät vähän paremmin käytössä, joskin itse en tykkää tuosta joustosta, vaan haluaisin kuitenkin keramiikkamaisempaa jälkeä, varsinkin jos teen korun osia. Fimot notkistuvat mielestäni Cernitiä hitaammin ja vähemmän, siitä syystä minusta joitain asioita on Cernitillä hankalampi tehdä, joskin massaa voi pitää hetken vaikka pakastimessa jähmettymässä, jos pehmeys haittaa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...