Sivut

11. elokuuta 2013

Lipaston entisöinti

Kävin valokuvaamassa siskoni asuntoa ja palkkioksi sain heidän pihallaan olleesta leikkimökistä löytämäni pikku lipaston. Olen jo hetken aikaa kaivannut jotakin pientä tuunausprojektia, joten kiikutin lipaston innoissani kotiin. Näin heti selkeän kuvan mielessäni, miltä lipasto näyttäisi valmiina, joten päätöksen vaikeutta ei ainakaan tullut.


Olin nähnyt monissa blogeissa ja sisustuslehdissä kuvia huonekaluista, joita on päällystetty tapeteilla. Menin siis heti nettiin Coloren sivuille ja tilasin Pip Studion tapetteja, joita voi tilata kätevästi metreinä, eikä tarvi ostaa kallista täyttä rullaa.

Lipaston rakennekunto oli hyvä, ainoastaan ulkonäkö tarvitsi pientä fiksausta.
Alkuun tietenkin hioin koko lipaston ja sitä tehdessäni huomasin, että vetolaatikoiden etuosasta tuli kivasti esille kuviointi, joka oli alkuperäisessä maalissa peittynyt. Kuvio näytti puolihiottuna kivalta joten päätin jättää sen kokonaan maalaamatta.
Hionnan jälkeen maalasin lipaston Tikkurilan puolihimmeällä Helmi kalustemaalilla pariin kertaan.


Kun maali oli kuivunut muutaman päivän, saapuivat tapettini sopivasti seuraavaan vaiheeseen. Coloren toimitus oli tosi nopea ja tilauksen mukana tuli ihana huomaavainen viesti, josta tuli hyvälle tuulelle. Kiitos Colorelle hyvästä palvelusta!


Kahvat lipastoon kävin ostamassa Indiskasta ja epäonnekseni huomasin, että Tampereen Indiskan myymälä aikoo lopettaa kokonaan kahvojen ja koukkujen myynnin :(
Kotiin saavuttuani ruuvasin kahvat paikoilleen ja sitten lipasto olikin jo valmis!
Ja siitä tuli aivan ihana.Jälkikäteen rupesin vielä miettimään, että olisiko vetokaappien etuosa sittenkin pitänyt olla täysin valkoinen, mutta sen pystyy helposti maalaamaan jos joskus haluaa sen vielä muuttaa.


8 kommenttia:

 1. Onpa kerrassaan soma! Tuunauksesta tuli erittäin hyvännäköinen. Laatikosto on uskomattoman siro.

  Kiitos linkkivinkistä, olen kaivannut tapetin myyjää, jolta saisi pienempiä paloja. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapettirullat on tosi kalliita ja olin kyllä onnesta soikee, kun huomasin, että noita pysty ostaan metreittäin :)Tosi hyvä juttu!

   Poista
 2. Vau mikä muodonmuutos! Nätit kengät hyllyllä vain lisäävät lipaston kauneutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään, että kengät on kivasti esillä, eikä sullottuna kaapinpohjalle.

   Poista
 3. Kyllä, siitä tuli niin kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuli, koskakohan alat vaatiin tätä takasin :)

   Poista
 4. Näit kauneutta ja uuden mahdollisuuden esineessä, joka toisen silmmissä olisi vain parhaat päivänsä nähnyt huonekalu. Laatikkojen kuviointi on kaunis ja sait sen hienosti esille. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...