Sivut

4. syyskuuta 2013

Maximekko x2

Blogini on elänyt hetken aikaa hiljaiseloa, koska olin lomamatkalla Kreikassa ja heti perään jouduin flunssan kouriin. Nyt alkaa muukin kuin sohvalla makoilu tuntua mukavalta, joten päivittelen vähän rästiin jääneitä hommia.
 
Ennen matkaa pidimme tyttöjen kanssa ompeluillan, jossa teimme kaikille jonkin vaatteen tulevaa matkaa varten. Itse olin suunnitellut tekeväni pitkän maximekon, mutta lauseet: "Tanja, mitä mä sitten teen?", "Tanja, miten päin tää laitetaan?", "Tanja, miks tää saumuri ei toimi?" keskeyttivät hommat niin, että päätin jättää oman ompelun toiseen päivään ja keskittyä tyttöjen auttamiseen.
Saatiin hurjan paljon aikaan ja vaatteista tuli tosi kivoja. Sitten seuraavana päivänä otin taas kankaat esille ja aloin tehdä omaa mekkoani. Minulla oli kaapissa maximekko, josta olen tykännyt todella paljon, joten pätin tehdä samantapaisen. Mekko oli superhelppo tehdä ja aikaa meni hurjat 40 min. Näytin kuvan mekosta kaverilleni, joka innostui siitä niin paljon, että halusi itselleen samanlaisen. Hän kävi ostamaan kankaat seuraavana päivänä ja tuli luokseni ompelemaan itselleen maxin. Lykrakangas löytyi Eurokankaan palakankaista


Tässä vielä vaiheittain miten maximekko valmistui:
 
 
1. Asetin kankaan kaksinkerroin lattialle ja laskin oman valmiin mekkoni siihen varovasti päälle.
2. Leikkasin kankaan mekon reunoja myöden.

 
 
3. Kun kangas oli leikattu, nuppineulotin kankaan sen reunoista, jotta se ei pääse liikkumaan tai venymään.


4. Nostin kankaan varovasti saumurille ja saumuroin kankaan sivut yhteen.


5. Leikkasin kankaasta sopivan kokoisen rintaliehukkeen, jonka ompelin ensin sivusta kiinni. Tämän jälkeen ompelin ompelukoneella pitkällä pistolla kankaan yläreunaan ompeleen, jolla pystyn rypyttämään kankaan.


6. Tässä kangas rypytyksen jälkeen. Rypytyslankoja on hyvä tehdä kaksi vierelläin siltä varalta, jos toinen katkeaa rypytyksen aikana.


7. Rypytys nuppineulotetaan tasaisesti mekko-osaan.

 
8. Kuminauha kiinnitetään samalla saumuroinnilla rypytyskiinnityksen kanssa.


Ompelin vielä valmiiseen mekkoon rypytyksen alla tukiompeleen, joka estää liehukkeen kääntymisen ja sauman näkymisen.

Ja sitten maxi olikin jo valmis! Mekko onnistui hyvin ja nopeasti ja siitä tuli erittäin kaunis. 
 
 
Hukkapaloista Salla teki vielä Buff tyyppisen huivin, josta saa helposti taiteiltua vaikka pipon.
 

2 kommenttia:

 1. voi että miten ihan tuo maksimekko! Ihana malli, koska se ei ole tavanomaisesti liian löysä vatsan kohdalta ja näytä aivan raskausmekolta. Olisi ihanaa kun minullakin olisi tuollainen ystävä jolla on noin upeat lahjat työstää itse vaatteita. Ja vieläpä todella hienoja. Työllistäisin tälläisen kaveirin melkein täysipäiväisesti, koska olen ihan vaate friikki ja ostoksia tulee tehtyä liiankin usein :D Kivaa kun esittelet luomuksiasi. Teetkö myös ompekuksi vieraille siis maksusta? onko sulla jokin liike tai oletko sellaisessa töissä :)

  Syysterkuin H.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos H kivasta ja piristävästä palautteesta. Teen kyllä jotakin ompeluita pientä korvausta vastaan, mutta pääasiallisesti omaksi iloksi itselleni ja lahjaksi. Ja joskus myös vieraillekin ;) Ja ompelut hoituu ihan kotosalla.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...