Sivut

7. marraskuuta 2013

Askarteluilta ystävien kera

Kokoonnuimme ystävien kanssa yhtenä iltana betoni-iltaan. Tarkoituksena oli tehdä pieniä betonitöitä, kuten tuikkuastioita, pieniä kippoja ja ruukkuja. Ilta oli aivan ihana, ja oli huippua jutustella ystävien kanssa samalla kun teimme töitä.
Betoni-illasta laitan myöhemmin kuvia, mutta keräsin teille lukijoille hieman vinkkejä, joiden parissa voitte puuhastella ystävien tai perheen kanssa.
 
1. Suklaakeksit maitolasin reunalle - Tarjoile ystäville tai leipokaa yhdessä pieniä keksejä, jotka saa asetettua maitolasin reunalle. Keksit turpoavat ja leviävät helposti uunissa, joten pieni leivinpaperinpalanen auttaa jättämään keksiin pienen kolon.
 
2. Sudenkorento vaahteran siemenistä - Tähän askarteluun kannattaa hakea tarvikkeet pian, sillä lumi peittää pian maan. Siementen tekstuuri on todella kaunis, ja vastaavaa saa kaupoiska kauan hakea. Sudenkorentoja vois käyttää vaikka kranssien, korttien tai vaikka valokuvakehysten askarteluissa. Valmiit korennot voi vaikka maalata spaylla valkoiseksi, jolloin niistä tulee kauniin näköisiä.
 
3. Koruteline kehyksiin - Käykää ostamassa kehykset ja irrottakaa niistä lasi ja taustalevy. Kiinnittäkää rautalangat vaakasuuntaan esimerkiksi kuumaliimalla kehysten taakse. Ja valmista tuli! Vaihtoehtoinen koruteline syntyy, kun säilyttää kehysten taustalevyn ja päällystää sen tapetilla, paperilla tai kankaalla. Naputtele levyyn muutamia nauloja, joihin korut saa roikkumaan.
 
4. Paperisulat - Nämä onnistuvat myös niiltä, joilla on peukalo keskellä kämmentä. Paperisulkia voi tehdä mistä paperista tahansa, mutta vanhanajan tunne tulee erityisesti vanhojen kirjojen sivuista sekä nuoteista. Sulkia voi käyttää esim. koristeina lahjapaketeissa ja korteissa, sisustuksissa tai vaikka kirjanmerkkinä. Leikkaa paperista sulanmallinen osa ja leikkaa sen reunat hapsuiksi, samaan suuntaan, mihin oikeatkin sulat menisivät. Leikkaa varsiosuudesta hieman leveämpi paperi ja pyöritä se tiukalle rullalle. Varteen voi lisätä hieman liimaa, jotta se pysyisi muodossaan.
 
5. Kirjanmerkit - Tähän askarteluun kaikki tarvikkeet löydät helmikaupasta. Voit vaikka ottaa mallikuvan mukaan, jotta helmikaupan myyjä osaa auttaa sinua parhaalla mahdollisella tavalla. tarvitset nauhaa/kangasta, metallisia nauhanpäitä nauhan molempiin päihin sekä korun roikkumaan nauhasta. Lov it!
 
6. Pahviset kirjaimet - Kaupoissa näkee tällä hetkellä paljon pahvisia ja metallisia irtokirjaimia. Hintalapuista löytyvät summat ovat melko hurjia,  mutta pienellä budjetilla kirjaimia voi tehdä helposti itse. Tarvitsette hieman paksumpaa pahvia, mattopuukon ja mahdollisen päällystysmateriaalin (tapetti, paperi, kangas, sanomalehti, maali, servietti). Piirtäkää kirjaimet pahville tai kopioikaa paperille tulostetuista ja leikatuista kirjaimista. Tämä idea on kiva esimerkiksi lapselle syntymäpäivälahjaksi, niin että tehdyistä kirjaimista muodostuu lapsen nimi.
 
Ei muutakun ystävät kylään ja askartelemaan!
 
 
Valokuvat Pinterest

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...