Sivut

13. marraskuuta 2013

Betoni-ilta

 Ystäväni Eeva oli ostanut pussin saneerauslaastia (noin 15e pussi) ja tehnyt siitä muutamia sisustusjuttuja kotiinsa. Laastia jäi sen verran yli, että päätimme pitää ystävien kesken yhteisen betonivaluillan ja käyttää loppulaastin pois.
 
 
Alla on kuvia betonitöistä, joita ystäväni oli tehnyt ensimmäisellä kerralla.
 

Ja ei muuta kuin hommiin!

Betonin sekoittamiseen käytetään isommilla työmailla, sille tarkoitettua betonimyllyä tai -vispilää, mutta pienempiin askarteluihin sekoitus onnisuu käsin. Pussin kyljestä voi tarkistaa sekoitussuhteen, mutta sopivan massan saa myös lisäämällä vettä betonijauheeseen pikkuhiljaa.
Me käytimme muotteina muovimukeja, isoja tuikkuastioita sekä silikonisia muffinssivuokia, mutta betonimuotteina voi käyttää lähes mitä vaan. Sipaisimme muottien reunaan hieman ruokaöljyä, joka estää betonin juuttumisen muotteihin.
 
 
 

Betoni kuivuu koostaan riippuen muutamasta päivästä viikkoon. Kärsivällisyys on avainsana tässä vaiheessa, sillä liian aikaisin käyttöönotettu betoni saattaa haljeta. Valmiiksi muotoillut betonit laitetaan suljettuun muovipussiin, josta kosteus ei pääse haihtumaan. Betoni on tarpeeksi kuivaa, kun se on muuttunut kauniin vaalean harmaaksi.
 

Ja tässä vielä kuvia omista aikaansaannoksistani. Pienemmät kipot on tehty silikonimuottiin ja isompi on tehty muoviseen kertakäyttötuoppiin.

 
Kiitos kivasta illasta ihanille ystäville!

1 kommentti:

  1. Tosi ihania! Varsinkin noi muffinssivuokaan tehdyt on suloisia. Voitaiskohan joskus pitää meidänkin DIY-porukalla betoni-ilta...? :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...