Sivut

3. marraskuuta 2013

Juhlapuvun valmistus, osa V

 Ja takaisin puvun kimppuun. 
Koska sain uuden mahdollisuuden etuosan muotoiluun, päätin kokeilla jotain täysin erilaista ja uutta. Kiinnitin jo tyllillä koristellun etuosan nuken päälle ja aloin rypyttää kangasta. Tein muotoilua tosi kauan ja tulin niin sanotusti "sokeaksi" työlle, koska olin tuijotellut sitä liikaa. Lähetin parille kaverille kuvan tekeleestä ja kysyin heidän mielipidettään; oliko puku mielettömän hieno vai huono? takaisin tuli viestejä:

"No onhan se aika erilainen"
"Ainakin jotain täysin uutta"
"Mitä ihmettä tossa oikeen tapahtuu?"

Viimesen viestin jälkeen päätin ottaa vähän takapakkia ja pitää hieman taukoo. Joka teki todellakin hyvää, sillä kun aloin uudelleen työstää pukua, huomasin selkeemmin muotovirheitä ja sain puvusta järkevän näköisen ja ystävien viestitkin alkoivat kuulostamaan paremmalta:

"Noni, nyt näyttää tosi hyvältä!"
"Uuuu, tykkään enemmän"
"Eikä! toi on ihana!"

 

Ja uskokaa tai älkää, mutta yllä oleva kuva on se parempi versio ;) 


Kun muotoilu oli valmis, leikkasin ja ompelin vuorin ja kiinnitin sen pukuun. Aikaisemmissa puvuissa olen aina onnistunut tekemään liian pienen vuorin, mutta tällä kertaa se onnistui loistavasti. Vuorin ompelu oli tosi vaikeaa puvun etuosassa, koska muotoiltu kangas meinasi kokoajan jäädä ompeleen alle sauman väliin.


Vielä lopuksi ompelin vuorin ja sen alla olevat sauman yhteen, jotta vuori ei kääntyisi näkyviin. 
Nyt on sitten vaikein osuus takana ja enään jäljellä helman leikkaus ja kiinnitys, sekä vetoketjun ompelu. 
Viikko aikaa, joten ei tule edes kiire :)

3 kommenttia:

 1. Hei Tanja.

  aamutuimaan etsiessäni nettisivuilta Triteksin aukioloaikoja näin sinun kommenttisi liikkeestä. Pidät todella hienoja sivuja yllä aktiivisesti. Miehenikin kehui niitä taidokkaiksi. Vanhat muistot palasivat mieleeni, kaihoisa olo!! Ihanaa, että olet jatkanut eteenpäin vaatteidenkin maailmassa. Oli ilo ohjata sinua ja olet kehittynyt varmasti valtavasti.

  Hyvää jatkoa sinulle Tanja! Tapamisiin?

  Sirkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! Ihan kyynel vierähti poskelle, kun luin kommenttisi. En voi edes sanoin kuvailla miten kiitollinen olen, että sain juuri sinut opettamaan minua ja meitä <3 Käytän opettamiasi asioita lähes joka päivä ommellessani ja kuulen usein päässäni "Sirkun äänen" muistuttamassa, mitenkä jokin saumarakenne tai kaavoitus pitää tehdä. Monet opettamasi asiat ovat kasvaneet merkityksessään vasta koulun jälkeen. Oppiminen ei siis ole loppunut valmistumiseen. Luen usein koulukansioitani, joista löytyy kerta toisensa jälkeen uutta opittavaa. Vaikka en työskentelekkään vaatetusalalla, teen lähes joka päivä kotona töitä ompeluiden parissa ja tällä hetkellä työstän hääpukua, kastemekkoa ja jopa iltapukua Linnan juhliin.
   Kiitos siis vielä kerran Sirkkulle, opettajalle, mentorille ja ystävälle <3

   Poista
 2. Hei Tanja,

  aamutuimaan etsiessäni Triteksin aukioloaikoja havaitsin sinun sivusi kommenteista. Valtavan hienoja ja monipuolisia sivuja pidät yllä. Miehenikin kehui visualistina niitä mahtaviksi. Aivan ihania ja taidokkaita töitä olet valmistanut. Oli ilo ohjata kaltaistasi opiskelijaa. Haikeus valtaa mieleni!?! Kaikkea hyvää sinulle missä ikinä tällähetkellä oletkin!

  Syysterveisin Sirkku

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...