Sivut

25. lokakuuta 2013

Juhlapuvun valmistus, osa IV

Heti projektin alkuvaiheissa esittelin teille kankaita, joita ajattelin puvun valmistuksessa käyttää. Mallailin niitä tässä yks päivä peilin edessä ja kokeilin erilaisia yhdistelmiä etuosan muotoiluun. Pitkän harkinnan jälkeen päätin jättää kuviollisen kankaan kokonaan pois tästä mekosta. Kankaat kuosit sopivat hyvin yhteen, mutta materiaalit eivät. Yksivärinen kangas on pehmeää ja laskeutuvaa, kun taas kuviollinen on hieman jäykempää.


 Lopulta päätin tehdä laskeutuvan vesipuotous-mallisen etuosan. (josta tosin en huomannut ottaa kuvia nuken päällä) Muotoilu onnistui kivasti, mutta ompelun jälkeen jäin hieman harmittemaan, joitakin kohtia.


Kun malli on kunnolla nuppineulotettu ja irrotettu nuken päältä, on kangasta käsiteltävä erittäin varovasti, ettei yksikään nuppineula irtoa. Kangas siirretään suoraan opelukoneelle ja ommellaan varovasti kiinni alakankaaseen.
 

Kun olin muotoillut, kiinnittänyt, leikannut ja ommellut etuosan, päätin vielä höyryttää silitysraudalla muutamat rypyt pois. Mutta hupsis! Kuinka kävikään. Etuosan kangas reagoi höyryyn rypyttämällä kankaan pilalle. En todellakaan tiedä miksi näin kävi, sillä olin höyryttänyt takaosan kangasta aivan samanlailla, samalla lämmöllä. 


Hetken aikaa ihmettelin aikaansaamaani tuhoa ja sitten ajattelin, että ei tässä murehtiminen auta, vaan on aloitettava työt uudestaaan. Ajattelin myös, että ehkä näin oli tarkoitettu, sillä en ollut täysin tyytyväinen työhön. Seuraavasta etuosasta teen 100 kertaa paremman, ettei harmituksille jää tilaan.  Purin etuosan ja jätin työn odottamaan seuraavalle päivälle.

Parempi tuuri ensi kerralla.

2 kommenttia:

  1. Oi, minä niin rakastuin tuohon oikeanpuoleiseen pääntiehahmotelmaan, aivan uskomattoman kaunis! Odotan innolla, mitä tästä lopulta syntyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enään ei tarvi olla pitkään jännityksessä. Puku alkaa olla jo valmis, enään helman kiinnitys ja vetoketju. Valmis puku tosin eroaa aikalailla ylläolevista suunnitelmista :) Mutta pian näet!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...