Sivut

10. lokakuuta 2013

Juhlapuvun valmistus, osa II

Ystävieni häihin on enää kuukausi, eikä pukuni ole valmistunut juuri lainkaan. Ei hyvä ollenkaan :(
Olen katsellut odottavaa työtä pöydälläni jo tovin ja viimein päätin, että en voi enään pitkittää projektia.
 Muutama päivä sitten leikkasin vuorin ja ompelin sen kasaan. Vuoriin on hyvä jättää aina kunnon saumanvarat, mutta olin melko varma omista mitoistani, joten otin riskin ja tein saumanvaroista juuri sen kokoiset kuin tarvitsinkin. 
"Älä tee niinkuin minä teen, vaan niinkuin minä sanon" -tyylillä  ;)
 
 
Ompelin vuorin taakse väliaikaisen vetoketjun, jonka avulla sain testattua tekeleeni istuvuuden ja kireyden. Vuorista tuli kerralla hyvä, eikä siihen tarvinnut tehdä mitään muutoksia. Ylöosan muodon muotoilen vasta sitten, kun keksin minkälaisen mekon teen :D En siis vieläkään ole täysin perillä siitä, minkälainen lopputuloksesta tulee. 


 
Ebaysta tilaamani rigilenenauha saapui juuri, joten seuraavaksi ompeluvaiheessa on tukiluiden ompelu ja lopullinen malli pitäisi myös päättää pian. Saa nähdä kummasta tulee vaikeampaa... :) 

2 kommenttia:

  1. Osaat kyllä upeasti suunnitella pukua siinä ommellessa! Musta tuntuu aina että mulla on oltava millintarkat ja viimeisen päälle muokatut kaavat, ja sen jälkeen vain ompelen suoraan valmista... Täytyykin käydä sun opissa tuolla mekon muotoilu -osiossa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah :D Itsekin teen tosi tarkat kaavat alkuun, jotta välttyisin turhilta korjauksilta, mutta silti tuntuu, että muutan joskus mallia niin paljon, että alkuperäisistä kaavoista ei ole kun pienet palat jäljellä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...