Sivut

8. lokakuuta 2013

Korjausompelua

Tämä ilta on vierähtänyt korjausompelun merkeissä.
Olen jo pitkään kerännyt kasalle vaatteita, jotka kaipaavat pientä muutosta ja sain vihdoin otettua itseäni niskasta kiinni ja korjasin ne kaikki.


Tästä toppaliivistä mainitsin jo aikaisemmin, tilasin sen ebaysta ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Ainoana ongelmana huomasin, että kainaloissa olevat resorit olivat hieman hassut ja halusin ottaa ne pois. Tässä muutoksessa en käyttänyt kuin saksia ja napsasin resorit pois. Helppo ja nopea homma ja sai liivin näyttämään paljon paremmalta.


Tämän paidan tilasin myöskin ebaystä, eikä se ollut lainkaan samannäköinen kuin myyntikuvissa. Luulin, että paita olisi ollut pitkä, ainakin pepun päälle, mutta pituutta olikin vain ylälantiolle. Malli oli muutenkin hassu; lyhyet hihat ja pussimainen kainalo. Olin suunnitellut käyttäväni tätä erityisesti toppaliivin kanssa, mutta pussikainalot näyttivät jotenkin tyhmiltä. Joten "pidensin" hihaa lähes kainalolle asti ja kavensin paitaa hieman. Lopputulos näytti toppaliivin kanssa tosi kivalta ja nyt neuletta kehtaa käyttää myös sellaisenaankin.Tuon mustavalkoisen neuleen ostin Cubuksesta. Materiaali oli ihanan pehmeä ja kuvio tosi kiva. Ongelmana vaan oli, että S -koko oli liian lyhyt, eikä "neliömäinen" muoto oikein miellyttänyt silmää. Niinpä päätin ostaa neuleen XL -kokoisena ja muokata sitä hieman.


Viimeisenä on sitten tuo myöskin superpehmee flanellipaita, jonka löysin BikBokin alennusmyynneiltä. Halusin ostaa pitkän ruutupaidan, jossa olisi pienet hihat ja siistit kaulukset, mutta jälleen kerran muoto ei miellyttänyt. Tein paidasta melko kireän, koska haluaisin käyttää sitä pitkähihaisen paidan alla. Muutos onnistui hyvin, vaikka paidan pienentäminen vaati hieman aivotyöskentelyä.

Näiden lisäsksi lyhentelin vöitä, kaventelin hameita ja paikkasin housujen reiän. Sain hurjan paljon aikaan yhdessä illassa ja nyt saan mennä tyytyväisenä nukkumaan, kun sain nämäkin projektit pois päiväjärjestyksestä. 

Loppuun vielä asukuva tältä päivältä :)

5 kommenttia:

 1. Todella onnistuneita muutostöitä! Hyvä Tanja! Varsinkin ruutupaita näyttää tosi hyvältä ja tuon ihanan mustavalkoisen neuleen haluaisin itsellenikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Oli kyllä kiva saada noi vaatteet käyttöön :)

   Poista
 2. Oi vähänkö tuli kivoja ja kuitenkin suht pienillä muutoksilla :)

  VastaaPoista
 3. Upeasti toteutettuja muutoksia! Hieno taito muokata vaatteesta sellainen, joka on mieluinen. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...