Sivut

27. elokuuta 2014

Lehtikullatut jääkaappimagneetit

- Lehtikulta -
Ah, tuo ihana sana, joka täyttää mieleni monilla mielenkiintoisilla ideoilla. 
Uusi tuttavuuteni lehtikulta, saapui ebay:stä noin puoli vuotta sitten, mutta pääsin tutustumaan siihen vasta nyt. Olen katsonut netistä monia videoita ja kuvia lehtikultaamisesta ja se on näyttänyt aina uudelleen ja uudelleen yhtä lumoavalta ja houkuttelevalta.
Yhteistyömme ei kuitenkaan alkanut yhtä ruusuisesti, kuin olin mielessäni kuvitellut. Perusidea lehtikultaamisessa on se, että kullattavaan tavaraan laitetaan erikoisliimaa, jonka päälle kiinnitetään ohuen ohut kultainen lehti, ja lopuksi ylimääräinen lehtikulta harjataan pois. Helppoa kuin mikä, tai ainakin niin minä ajattelin. 
Ongelmat: liiman määrä, liiman kuivumisaika, lehtien todella varovainen käsittely sekä kuivumisaika lehtikullan lisäämisen ja harjaamisen välillä. 
Liimapurkissa oli kyllä ohjeet, mutta en malttanut ilmeisesti lukea niitä tarpeeksi huolellisesti. Onneksi kaiken oppii kokeilemalla ja viimeiset kultaukset onnistuivat hyvin. 


Koska lehtikulta on todella ohutta, tulee ottaa huomioon, että materiaalin pintamuodot näkyvät kultauksen jälkeen todella selkeästi läpi. Tätä kannattaa sekä hyödyntää, että välttää, riippuen itse työstä ja halutusta lopputuloksesta. Myös lehden asettuminen liimapinnalle vaikuttaa lopputulokseen. Kuten kultaamistani magneeteista näkyy, jos lehti asettuu pinnalle ilman ryppyjä tulee lopputuloksesta sileä, mutta jos kulta jää rypyille on lopputulos hieman rosoinen. Sileän pinnan saavuttamiseen on varmasti joitakin kikkoja, mutta tämä untuvikko ei niistä ainakaan vielä tiedä. 


Mitäs seuraavaksi kullattaisiin?

5 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...