Sivut

20. syyskuuta 2014

Miesten villasukat

"Lanseerasimme" DIY-tyttöjen kanssa leikkimielisen haastetehtävän, jossa ideana on keksiä haaste tulevalle kahdelle kuukaudelle, jonka kaikki toteuttavat. Lopuksi keräännymme yhteen vertailemaan aikaansaannoksia ja tutustumaan uusiin tekniikkoihin ja kuvioihin. Ensimmäisenä haasteena oli tehdä villasukat, jossa kokeilisi itselle jotain uutta. 
Olen tehnyt elämäni aikana vain muutamat villasukat, joten olin sekä innoissani, että hieman kauhuissani, mitä tulevan pitää. Päätin tehdä villasukat Tomille, koska sellaisia ei vielä miehen kaapista löytynyt. Tykkään erilaisten värien ja värikuvioden käytöstä, mutta "kohokuviot" kuten letit ja erilaiset tekstuurit kiinnostivat enemmän. Tutkin netistä ja kirjoista vaihtoehtoja, mutta päädyin aina tulokseen, että "Nää kuviot on liian naisellisia miesten sukkiin". Loppujen lopuksi päätin, että kokeilen palmikkoneuleita muihin töihin ja keskityn tässä työssä väreihin. Keräsin kaapista vanhat jämäkerät yhteen, ja katsoin mitä värejä yhdistelisin. Hain kaupasta pääväriksi harmaan seiskaveikka langan ja suunnittelin kuvioinnin. Halusin luoda jotain maanläheistä, mutta tyylikkään yksinkertaista.

 

Palatakseni tähän DIY-haasteeseen ja haasteen ideaan: "Tehdä villasukat ja tutustua johonkin itselle uuteen asiaan", ei onnistunut ihan tehtävänannon mukaisesti. Sain villasukat ajoissa valmiiksi -pisteet siitä- mutta uuden kokeilu jäi hieman vaisuksi. Tottakai värikuvioit olivat minulle uutta, mutta olin asettanut itselleni hieman kunnianhimoisemman tavoitteen.
Mutta ei hätää, vielä on 10 päivää haastetta jäljellä, joten ehkä kokeilen kuvioneuletta vielä jonkun muun työn yhteydessä. 

4 kommenttia:

 1. Moikka! Miten saat tehtyä sukissa kirjoneuleesta niin löysää, että ne mahtuvat jalkaan? :) Itse olen kerran yrittänyt tehdä kirjoneulevillasukkia, mutta niistähän tuli niin kireät etteivät menneet kantapään yli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kävi aivan sama ongelma tänä syksynä, kun tein itelleni tollasia kuviollisia sukkia. Kuvioinnit vaakaraidoilla ei tee kireyttä, mutta jos haluaa tehdä samalla kerroksella värin vaihtoa, niin pitää pitää vain huoli, ettei tee liian kireää. Myös lyhyen matkan värin vaihdot, esim max. 2 tai 3 vilmukkaa eri värien välillä joustaa paremmin, kun pitkän matkan vaihdot. En osaa paremmin neuvoa tässä asiassa, mutta harjoitus tekee mestarin eli kokeilemalla se selviää. Toinen vaihtoehto, että kuvioi sukan vasta jälkikäteen pistoilla.

   Poista
 2. Eli täytyy siis vaan kaivaa puikot ja langat esille ja ruveta harjoittelemaan! Kiitos vinkeistä! :) Netti on täynnä kaikkia aivan ihania kirjoneulevillasukkia, ja minäkin haluan sellaiset! Siinä siis mulle loppuvuodelle haastetta. ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...