24. lokakuuta 2013

Juhlapuvun valmistus, osa III

Seuraava vaihe oli rigilenenauhojen kiinnitys. Tilasin netistä 10 mm nauhaa, mutta jälkiviisaana 8mm olisi riittänyt. Kiinnitin pukuun neljät luut. Kahdet etukappaleelle ja kahdet takakappaleelle. Nauhalle ei tarvitse tehdä kujaa, vaan se kiinnittyy helposti ompelemalla. Tosin nauhan päät on tosi terävät leikkaamisen jälkeen, joten niitä kannattaa sulattaa ja pehmentää liekissä tai varmuuden vuoksi ommella pieni kankaanpalanen suojaksi niiden päälle.
 

Luiden ompelun jälkeen pääsin muotoilemaan kangasta puvun päälle. Takaosaan olin päättänyt tehdä vinovedostuksen keskitakaa kohden. Tämä homma oli tuttua puuhaa, joten kangas asettui helposti nuken päälle ilman kummempia kiukutteluja.

 
Olen ollut kuluneella viikolla superväsynyt, koska olen tehnyt pukua melkein joka päivä pikkutunneille asti. Onneksi kohta on viikonloppu ja pääsen koko päiväksi ompelukoneen ääreen, sekä tietenkin kunnon yöunille!
 
 
Seuraavaksi työvuorossa on etukappaleen muotoilu.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Mielenkiintoista seurata tätä projektia ja työvaiheita, kiitos kun jaat ne meille! Oletko ollut tyytyväinen sun uuteen ompelukoneeseen? Oletko hankkinut tuon sovitusnuken jo opiskeluaikana vai vasta myöhemmin? Onko se ollut kätevä? Itsekin haaveilen sovitusnukesta mutta ensin täytyisi olla enemmän tilaa kotona.

    VastaaPoista
  2. Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen ompelukoneeseeni. Ei ainakaan vielä ole tullut eteen ompeluita, joista toi uus kone ei olis selviytynyt. Ostin sovitusnuken ennen opiskeluja, mutta ennen sitä en juurikaan osannut nukkea käyttää. Mutta nyt se on ihan ehdoton noissa muotoiluissa ja sovituksissa. Suosittelen!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...