11. huhtikuuta 2015

Betonitöitä ja maalausta

Innostuimme äidin kanssa viimeviikonloppuna maalailemaan pääsisäismunia. Munien maalaus oli lapsena jokavuotista puuhaa, mutta vanhemmiten hauskat perinteet meinaavat hukkua arjen kiireisiin. Se on varmi. Mutta onneksi aina välillä "löytyy aikaa" kun rupeaa lapsettamaan. Itse maalasin vähän taiteellisemman munan. Maalaustaidot näyttää jämähtäneen yhtä pahasti kuin munien maalaus :D


Kokoonnuimme myös kavereiden kanssa pääsiäisenä "munanvalajais -iltaan", jossa oli tarkoitus kokeilla betonimunien valua. Älkää kysykö mitä näillä tekee, sillä sen kysymyksen olen kuullu jo ainakin kymmenen kertaa :D Ne vaan nyt on kivoja. Piste.

:)

Tämä on aivan mun lemppari! Olen testannut betonityynyjä aikaisemminkin, mutta nyt se onnistui niinkuin pitääkin. Betonin laadulla ja rakenteella on tosi iso merkitys lopputulokseen. Kannattaa suosia mahdollisimman hienorakenteista laastia, jos haluaa lopputuloksesta olevan sileä ja siisti. 


Vielä lopuksi maitopurkkiin valettu työ, josta tuli aivan ihana! Maitopurkin sisäpinta on todella hyvä betonitöihin koska se on hieman teflonmainen eli tarttumaton. Lasisia muotteja ei kannata käyttää, koska betoni jämähtää niihin todella kovaa kiinni. Muita hyviä muotteja ovat muoviset, silikoniset tai kelmulla pingotetut muotit, koska niistä betoni irtoaa hyvin. 

Näitä kannattaa kokeilla! Todella hauskaa ja hieman erilaista puuhaa.

2 kommenttia:

 1. Moi!
  Missä (pussissa) teit tyynyt? Ovat valtavan hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikean minigrippussia käytin muottina. Vinkki: tarkasta, että pussiin ei jää yhtään ilmaa ja että se menee kunnolla kiinni. Katso myös, että pussin kulmat täyttyvät betonista, jotta lopputuloksesta tulee hyvä :) Noissa tyynyissä käytin seinälaatan kiinnityslaastia, joka oli sekoitettu akkukoneeseen kiinnitetyllä laastivispilällä. Laastia oli tosi helppo työstää se oli todella tasaista. Suosittelen tätä!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...