Sivut

17. kesäkuuta 2012

Oscar de la Renta

Nyt kun Saumaton on saanut uusia tuulia, päätin tehdä ensiviikon päivitys teemana minun henkilökohtaisia inspiraation lähteitäni. Varaslähtönä ajattelin esitellä ehdottoman lempisuunnittelijani Oscar de la Rentan. Vaatetusompelija opintojeni aikana seurasin paljon hänen töitään ja lähes jokainen taideteos pistää sydämmeni sykkimään tiuhaan tahtiin. 

May I present, Marvelous, Oscar de la Renta!

Oscar de la Renta on dominikaanilainen muotisuunnittelija, joka on ehdottomasti yksi maailman johtavia muotisuunnitelijoita. Hän muutti nuorena poikana Espanjaan opiskelemaan maalausta, mutta löysi pian oman tiensä muodin parista. Hän pääsi oppipojaksi suuriin muotitaloihin Espanjaan ja Ranskaan. 
Vuonna 1963 de la Rentalla oli vaihtoehdot työskennellä Elizabeth Ardenille suunnittellen asusteita ja kenkiä tai suunnitella "ready to wear" -vaatteita Christian Dior - New Yorkille. De la Rentan kysyi neuvoa Voguen päätoimittajalta Diana Vreelandilta, joka sanoi, että mene Diorille jos haluat paljon rahaa tai Elizabeth Ardenille jos haluat mainetta, mutta pidä mielessä, jos valitset Diorin, jäät helposti Dior nimen varjoon.
De la Renta työskenteli Ardenilla kunnes siirtyi vuonna 1965 töihin Jane Derbylle ja perusti oman merkin joka kantoi nimeä  Oscar de la Renta for Jane Derby.  Kun Derby kuoli vuonna 1969, de la Renta otti yrityksen hallintaansa ja nimesi sen uudelleen Oscar de la Rentaksi.
Vuodesta 1993 vuoteen 2002, Oscar de la Renta suunnitteli haute couture-mallistoa muotitalolle Balmain. Nykypäivänä Oscar de la Renta on maailman johtavia muotitaloja, joka kasvaa kokoajan monien uusien nuorien lahjakkaiden suunnittelijoiden myötä. Myös monet de la Rentan perheenjäsenet työskentelevät muotitalon alaisena. 

Pienen historia pätkän jälkeen voin kertoa, miksi pidän erityisesti tästä suunnitelijasta.
Olen satunnnaisesti nähnyt suunnittelijan töitä siellä sun täällä mutta kipinän tutustumiseen sain, kun kouluni seinällä oli kollaasi suunnitelijan töistä. Mielettömät puvut veivät minut internetin sivuille lisätietoja hakien ja siitä alkoi pukuihin ja suunnitelijaan tutustuminen.

Oscar de la Rentan tyyli korostaa naisen kaunetta, joka kiehtoi minua eniten. Ylistän itse naisellisia kurveja ja omien hyvien puolien korostamista ja juuri samanlaisen käsityksen sain de la Rentan töistä. Jotta saisin perusteltua sanomaani kuvien kera laitoin alle muutamia de la Rentan töitä, joista erityisesti pidän.

  
 2009
 2009
2009 
syksy 2009

 
2010
2010
2010
2011
kevät 2011
 
2011
2011
2012
2012
2012

Thank you for being my inspiration, Oscar de la Renta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...