Sivut

9. lokakuuta 2012

Shoppailumatka Milanoon

Matka: Tampere - Milano
Ajankohta: 30.9. - 5.10.2012
Matkan tarkoitus: Shoppailu
 
 Matkamme alkoi hieman surullisissa tunnelmissa, kun kaksi matkaajaa seurueestamme joutui perumaan matkansa. Harmitti todella paljon, kun olimme suunnitelleen matkaa jo pitkään, mutta asialle ei voinut mitään.
Hyvä mieli palasi pian, kun lentokoneesta näkyi uskomaton verenpunainen taivas auringonlaskun aikaan. Lento meni nopeasti ja pian olimmekin perillä Bergamossa.
 
Ensimmäinen hotellimme Bergamossa, jossa yövyimme vain yhden yön oli Bergamo Infinita. Hotelli maksoi 150€ viideltä hengeltä per yö, mutta koska meitä olikin vain kolmen, hotelli tuli hieman kalliimmaksi meille. Meidän huone oli oikein mukava ja yleiset tilat olivat siistit ja viihtyisät.
Saapuessamme oli aivan pimeää, joten emme päässeet katsastamaan maisemia heti. Hyvin nukutun yön jälkeen avasimme ikkunaluukut ja voi ihanaa, kuinka kaunis italialaismaisema toivotti meille hyvää huomenta.
Seuraava Hotellimme oli bb-hotelli Residenza Città Studi. Tosi iso plussa hotelille, koska huoneistossa oli oma vaatehuone, johon mahtui hyvin kaikkien vaatteet. Olisi ollut todella raskasta elää matkalaukusta, varsinkin kun huoneemme oli tosi kostea. Ja toinen plussa oli vastaanoton Carlo, joka oli erittäin ystävällinen ja auttavainen. Jätimme Carlolle salmiakkia, kun lähdimme :)

Jokainen auto, siis ihan jokainen auto oli jostakin kohdasta kolaroitu tai naarmuuntunut. Syy selvisi kun huomasimme, miten italialaisilla oli tapana parkkeerata autot. Joistakin väleistä oli yksinkertaisesti mahdotonta päästä pois.
kiva...
Ratikalla kuljeminen tuli meille enemmän tutuksi kun sen pysäkki oli aivan meidän hotellin edessä. 24h lippu maksoi 4,50€, jolla pääsi kulkemaan metrolla, ratikalla ja bussilla. Ratikat olivat tosi vanhoja ja aamuisin aivan täynnä. 
Sitten pääsemmekin tähän mukavaan puoleen. Kiertelimme ensimmäisen Milano päivän Via Torino ostoskadulla. Olin jo etukäteen miettinyt, että budjettini olisi hyvä pysyä alle 1000€, mutta summan alapuolella pysyminen ei onneksi tuottanut vaikeuksia. Laskujeni mukaan käytin ostoksiini noin 300€-400€ (sis. tuliaiset).
Galleria Vittorio Emanuelen uumenissa, kauppojen ja ravintoloiden keskellä on lattiaan laatoitettu häränkuvio, jonka pallien kohdalle on painautunut kolo. Uskomuksien mukaan, jos pyörähdät pallien päällä niin se tuottaa hyvää onnea. Kävimme tietenkin pyörähtämässä ja  hakemassa onni-varastot täyteen.
Kiertelimme ja katselimme merkkiliikeiden tarjontaa, jotka olivat melko hulppeita nelinumeroisten hintalappujen kera. Jotain pientä olisin saanut ehkä ostettua, mutta ajattelin, että en viitsi vaihtaa ensikuun vuokra rahoja lompakkoon tai silkkihuiviin. 
Ylläolevassa kuvassa on ihana esillepano ja ehdoton lempikuvani koko reissulta.
Nam Nam!
Taianomainen Duomo hohti vaaleiden laattojensa ansioista kuin pilvilinna kirkkaalla päivällä. Ihan uskomatonta, että joku oikeasti on suunnitellut jokaisen yksityiskohdan ja vielä toteuttanut sen! Kiinnostaisi tietää, kuinka paljon Duomon rakentaminen oikein maksoi.
 
 Keskiviikkona lähdimme metsästämään kangaskauppoja ja aitoa Napolilaista Pizzeriaa  Rossopomodoroa. Kangaskauppoja löytyi kaksi kappaletta, joista ei oikeastaa löytynyt mitään Suomesta poikkeavaa. Siskoni osti värillistä nahkajäljitelmää. Hinnat olivat melko samat mitkä tääälläkin.
Rossopomodoro oli erittäin miellyttävä kokemus. Pizza oli todella hyvää ja palvelu nopeaa ja kaikin puolin ystävällistä. Pizzat valmistettiin kauniissa kultaisessa uunissa.

Enkä voi olla mainitsematta Gromin jäätelöitä. Itse otin suklaapirtelön, mutta siskoni ja serkkuni ottivat jäätelöä ja sorbettia. Nami Nami! Suosittelen ehdottomasti mustikka sorbettia!
Tämäkin päivitys oli jo melkoisen pitkä, joten kerron Venetsian reissusta sitten myöhemmin.



4 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta reissuraportista! Jään odottamaan jatkoa. :) "Oi jospa oisin saanut olla mukana"!

    VastaaPoista
  2. Voi vitsit ihania kuvia :)<3 ja tästähän tuli just sopivan mittanen postaus!

    -Marie-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuli, vaikka hieman meni hermo noitten kuvien kanssa :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...