Sivut

10. lokakuuta 2012

Venetsia

Venetsia oli minulle ehkä kaikista odotetuin juttu matkallamme. Olen siis käynyt Venetsiassa ennenkin, mutta kaupunki on vaan niin kaunis, että sinne oli todella kiva mennä uudelleen. Lähdimme matkaan heti aamulla, jotta saisimme kaiken irti päivästä. Matka Venetsiaan Milanosta kestää 2,5h ja maksaa 36€/suunta. Valokuvattavaa löytyy heti Milano Centrale F.S. asemalta kun valtava lasikatto avautui juna raiteiden ylle.
Ei muutakun junan kyytiin ja kohti Venetsiaa.
 
Venetsia on siitä ihana kaupunki, että sinne astuessa tuntuu kuin olisi mennyt ajassa taaksepäin. Lähes kaikki rakennukset ovat ulkoapäin alkuperäiskunnosssaan ja kauniit sillat sekä kanaalit mutkittelevat joka kulman takana. Venetsiassa on 354 siltaa, jotka yhdistävät 118 saarta, joista kaupunki yhdistyy. Koko kaupunki on rakennettu puupaalujen varaan, joka on nykypäivänä kohtunut Venetsian tuhoksi, sillä kaupunki vajoaa milli milliltä hitaasti mutaan. Joka vuosi Venetsiasta muuttaa asukkaita pois ja turismia tulee sitä mukaan paikalle. 
Joten jos haluat vierailla Venetsiassa, tee se pikaisesti!

 
Turismi siis kasvaa koko ajan, vaikka sitä oli mielestäni kaupungissa jo vähän liikaa. Jokaisessa kulmassa myydään naamioita ja muita matkamuistoja. Alla on kuva Ponte di Rialto sillan vierestä, jossa sijaitsee vilkkain turistikatu.
 
 
 
Kävelyreittimme varressa oli Gondoli-kuljetus joen yli joka maksoi 2€. Menimme sillä ja se oli kiva kokemus :)
Venetsiassa siis ei ole laisinkaan autoja vaan kaikki kulkeminen tehdään jalan tai veneellä. Gondoli kierros Venetsian kanaaleissa maksaa 80€/kierros. Tämä tarjonta oli hyvin suosittua japanilaisten keskuudessa.


 

Bongasin uskomattoman kauniin kyyhkyn joka oli niin valkoinen ja niin puhdas, toisin kuin suomen pulla-pulut.

 
 
Alla on Venetsian kuvista ehdoton suosikkini.
 Kun Venetsia sitten tulvii, niin kaduille asetellaan tasot, joiden päällä pääsee liikkumaan joitakin reittejä.
 
Ikuisen rakkauden lukkoja ♥
Voin kertoa, että pala sydäntäni jä jälleen Venetsiaan!
Nähdään vielä joskus!

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...