Sivut

16. joulukuuta 2012

Pitsi kulhot ...epäonnistuneet sellaiset

 Näin yhdessä blogissa itsetehtyjä pitsikulhoja. En tosin kuolemaksenikaan muista, mistä blogista oli kyse, mutta ne kulhot näyttivät ihan mielettömän upeilta. Päätin siis kokeilla heti itse.
Hain kirpparilta vanhoja pitsiliinoja jotka leikkasin osiin.


Kovettamiseen käytin samaa ideaa, kun paperipallojen tekemiseen. Eli liimaa ja vettä sekaisin ja sen jälkeen ilmapallon päälle muotoilemaan. 
Muovipulloista saa helppoja ja erikokoisia askarteluastioita, jotka on helppo heittää pois kun työt on tehty. 


Kun liimalliset pitsit on aseteltu ilmapallon päälle, ne jätetään rauhassa kuivumaan ja kovettumaan.


Ja lopputulos oli tämä... säälittävää!
Mutta teosta viisastuneena, osaan ensikerralla tehdä kulhot oikein. Liimaa on oltava tarpeeksi, jotta se kiinnittää kaikki osat toisiin kunnolla, eikä kulho aukea kun ilmapallo puhkaistaan. On myöskin järkevää käyttää saman väristä ilmapalloa, koska pallon väri saattaa liottua pitsiin. 
Pitsiäkulhosta kannattaa tehdä tarpeeksi korkea, ettei käy niinkuin tässä minun hienossa kulhossani. Kun irrotin ilmapallon niin pitsi repesi muutamasta kohtaa ja levisi muodostaan. Kulhon olisi ehkä voinut liimata vielä jälkikäteen järkevään muotoon, mutta siihen oli tarttunut hieman keltaista väriä, joten roskiin meni...
Mutta uskon, että näistä saisi ihan mageita kulhoja.


Mutta tämä toinen, jonka tein matonkuteesta on ihan kiva. Muoto ei ehkä ole mikään paras mahdollinen, mutta idea ja toteutus kiva. Ja näitä voisi myös maalata ja koristella jälkikäteen, joten varmasti ihan potentiaalisia uuden yrityksen kippo.
Jää nähtäväksi mitä näistä keksin, sillä matonkuteita varastosta kyllä löytyy.


6 kommenttia:

 1. Hei! Kannattaa kokeilla kovettamiseen vesi-liima -seoksen sijaan Paverpol-nimistä kankaankovettajaa. Minäkin oon yrittänyt neuloksen kovettamista liimalla, mutta tulos oli ihan yhtä lattea kuin kuvailit. Vaikka myöhemmin lisäilin liimaa, ei lopputulos ollut siltikään napakka. Pari päivää sitten kovetin pitsejä lumihiutaleiksi tuolla Paverpolilla ja lopputulos on oikeasti kova! Bloggasin lumihiutaleet eilen. Onnea uuteen yritykseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkistä! Toi liimala läträäminen alko oleen jo aika säälittävää. Pitää koikeilla tota ainetta mitä mainostit!

   Poista
 2. No nyt tekis mieli kanssa kokeilla!

  Joskus sitä pitää tehdä vähän opetusmateriaalia ittelleen, mä teen tosi usein, mutta sitten voi aina seuraavalla kerralla petrata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, se on kiva kun kerralla onnistuu, mutta parhaiten oppii ja muistaa kun tekee hieman virheitä. Ehkä ensikerralla onnistun, kun Annukka oli kommentoinu, että Paverpol-nimisellä kankaankovettajalla onnistuu paremmin. Joten kokeile sinäkin sitä.

   Poista
 3. Hei, kuulin juuri sokerilla kovettamisesta. Ennen kuin pitsiliinat kastaa sokerivesiseokseen, ne pitää kastaa hyvin pelkässä vedessä. Näin sokerivesiseos imeytyy tasaisesti ja jokapuolelle pitsiliina. Tämä luultavasti pätee myös liimavedellä kovetettaessa. Samalla minulle myös kerrottiin, että tuo kankaankovettaja on hyvä vaihtoehto, jota lähden etsimään. Talviterveisin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen joskus kuullut tosta sokerilla kovettamista, mutta en ole ikinä kokeillut. Voisin kokeilla myös tuota. Kiitos vinkistä!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...