26. heinäkuuta 2013

Uusi perheenjäsen

Jo vuoden päivät olen suunnitellut uuden ompelukoneen ostamista ja vihdoin sain sen hankittua! Minulla on ennestään ollut Brotherin melko pieni ompelukone, jonka olen ostanut noin 5 vuotta sitten Tampereen käsityömessuilta. Pärjäsin koneella varsin hyvin siihen saakka, kun pääsin kokeilemaan koulussa käytettäviä teollisuusompelukoneita. Sen jälkeen en ole juurikaan edes vaivautunut kaivamaan omaa konettani esille. Koulun jälkeen olen tehnyt ihan pieniä ompelujuttuja, koska en halunnut ommella omalla koneellani ollenkaan.
Uuden koneen merkiksi valitsin Pfaffin, koska se on ainut merkki, joka jossain määrin pystyy kilpailemaan teollisuusompelikoneiden kanssa (tosin niissäkin ero on kuin yöllä ja päivällä).
Uusi koneeni on sii PFAFF - expression 3.2.  En ala sen kummemmin koneen ominaisuuksia tässä luettelemaan, mutta kone vastaa täydellisesti omia tarpeitani. Kone maksaa 1300€, mutta sain tehtyä hyvän diilin ja ottivan vielä vanhan koneenikin vaihdossa pois. Lisäksi neuvottelin kauppaan muutamia erikoispaininjalkoja sekä puolia ja lopulliseksi hinnaksi jäi 980€. Hinta kuulosti korvaani järkevältä, vaikka jälkikäteen jäin vielä miettimään (niin kuin aina) olisinko voinut tingata hintaa vieläkin alemmaksi. Mutta hetken järkeiltyäni löin kauppiaan kanssa kättä päälle ja kiikutin uuden koneen autoon.

Minulla on kauhea hinku päästä testailemaan uuden koneeni kaikkia ominaisuuksia, mutta ainakaan vielä en ole kokeillut, kun ihan vain muutamia juttuja. Ja olen jo nyt niin niin myyty! Olin tosi yllättynyt, että koneen mukana tuli todella kattava, selkeä ja vielä suomenkielinenkin käyttöohje, josta olen ahminut tietoa kuin mikäkin koululainen. Ja pitkästä aikaa minulla on tosi kova kuume päästä toteuttamaan ompeluitani, jotka ovat pitkään jääneet vain suunnittelu vaiheelle.

Toivottavasti kuume pysyy yllä, sillä uudella koneellani kaiken pitäisi olla mahdollista! :)

6 kommenttia:

 1. Arvaa odotanko mä mitä kaikkea tolla uutuudella alkaa syntymään!! ;) Ihanaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaappa vaan odotanko itekkin samaa, nyt vaan on ollu niin hienot ilmat, että en oo malttanut olla sisällä.

   Poista
 2. Ooh, onnea paljon uudesta koneesta! Täytyy tutustua ominaisuuksiin kun pääsen taas tietokoneelle viikon päästä. :)

  VastaaPoista
 3. Moikka! Saanko kysyä, mistä olet kyseisen koneen hankkinut, ja onko se ollut hyvä sijoitus? :) Itsekin tässä tuoreena vaatetusompelijana haaveilen uuden ompelukoneen hankkimisesta, mutta jäin pohtimaan minkälaisen ostaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Kristiinah, olen ostanu oman koneeni Mansen tikistä Tampereelta. Olen ollut todella tyytyväinen valintaani. Koneella onnistuu niin pikku ompeluiden kuin juhlapukujenkin ompelu. Kertaakaan ei ole tullut vastaan tilannetta, jota kone ei olisi ommellut. Kaikkia toimintoja en ole varmastikkaan vielä kokeillut, mutta kone on ollut helppokäyttöinen ja looginen. Suosittelen!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...